sreda, 29. april 1998.

NOVAK KILIBARDA O ZAOBILAZENJU CRNOGORSKOG VRHA PRILIKOM PROSLAVE DANA SRJ

Milosevic hoce vazalnu Crnu Goru

Predsjednika SRJ interesuje Jugoslavija samo kao atar kojim on vlada preko intimnih saradnika koje predstavlja Vojislav Seselj i poslusnih cinovnika koje olicava Momir Bulatovic, ocenjuje “sef narodnjaka"

Podgorica. - Da Slobodana Milosevica ne interesuje Jugoslavija, kao federtacija ravnopravnih claniva Srbije i Crne Gore “nego samo kao atar kojim on vlada preko intimnih saradnika koje predstavlja Vojislav Seselj i poslusnih cinovnika koje olicava Momir Bulatovic", pokazalo je i njegovo zaobilazenje predsjednika Crne Gore i predsjednika Skupstine Crne Gore prilikom obiljezavanja Dana SRJ - smatra dr Novak Kilibarda, predsjednik narodne stranke.

Na jucerasnjoj konferenciji za novinare, sazvanoj tim povodom, dr Kilibarda je naglasio da “obiljezavanje crnogorske reformske politike kao saperatisticke znaci namjeru Milosevica, JUL-a i Seselja da sto prije promijene Ustav SRJ kako bi se Crna Gora odrzala na vazalnom nivou koji je Bulatovic priljezno odrzavao tokom svoje cinovnicke karijere.

Milosevicev potez ima i drugu “stranu medalje", konstatuje dr Kilibarda, komentarisuci poziv premijeru Vujanovicu i svim crnogorskim ministrima. Time je, naglasava on, Milosevic pokazao da “priznaje covjeka kome je mandat povjerio predsjednik Djukanovic i ciji su kabinet izabrali poslanici kojima predsjedava gospodin Marovic", sto znaci Milosevicevo potcjenjivanje i omalovazavanje samog Momira Bulatovica. “Odista, niko nije u istoriji ove zemlje tako potcjenjivao ljude, kao sto Slobodan Milosevic potcjenjuje Momira Bulatovica i posebno njegove pristalice. Milosevic se prema njima odnosi kao prema djeci nizeg skolskog uzrasta", rekao je dr Kilibarda, ocjenjujuci da je “ujdurma" od koje se ne bi zastidio ni jedan Predrag Bulatovic koji je ceremonijal majstor svih zavrzlama u politici njegova rodjaka i sefa Momira Bulatovica".

Sama cinjenica da Milosevic u Crnoj Gori podrzava “cetiri propala asistenta" i “toliki broj neostvarenih gradjanskih karijera", prema rijecima dr Kilibarde, znak je “politicke depresije Crne Gore kakvu ona ne pamti u svojoj istoriji".

To sto se na svecanosti u Palati federacije pojavio Momir Bulatovic, za predsjednika “narodnjaka" je dokaz da je njemu jedini cilj da “se vidi uz svoga vodju i da njegov glasac u Crnoj Gori povjeruje da ga vodja nije zaboravio".

B. I. Milicic

Savezna televizija - posast

Dr Kilibarda je podrzao stav vlasti u Crnoj Gori prema tzv. saveznoj televiziji. “Ne smije se dozvoliti gebelsovska propaganda JUL-a, Seselja i Milosevica koja ima za cilj unitarizaciju Jugoslavije i svodjenje Crne Gore na atar", rekao je predsjednik “narodnjaka", naglasavajuci da se “od Miloseviceve pocasti mora sacuvati Crna Gora".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /