sreda, 29. april 1998.

NENAD CANAK, NAJPOZNATIJI VOJVODJANSKI AUTONOMAS

“Ne dam da Vojvodjani ginu na Kosovu"

Urucivanjem poziva rezervistima sve je pocelo i u Sloveniji, Hrvatskoj i Bosni, rekao je Canak, navodeci da je podela poziva na “vojnu vezbu" upravo u toku

Novi Sad. - Ne dam da Vojvodjani ginu na Kosovu. Organizovacu otpor njihovoj nasilnoj mobilizaciji koja je upravo u toku - izjavio je juce novinarima u Novom Sadu predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Canak.

On je rekao da ce svakako zastititi bar radnike jednog od najvecih novosadskih javnih preduzeca - SPENS - ciji je on direktor.

- Necu dozvoliti da moje ljude odvode, mimo njihove volje, na toboznju vojnu vezbu, kao sto su to radili kada su isli na Vukovar i bosanske gradove - rekao je Canak.

On je obavestio novinare da je “izvestan broj" njegovih radnika dobio poziv za “vojnu vezbu" i da, po njegovim saznanjima, SPENS u tom pogledu nije nikakav izuzetak. Slicni pozivi se urucuju rezervistima i u drugim vojvodjanskim preduzecima.

- Tako je pocelo i u Sloveniji, Hrvatskoj i Bosni - rekao je Canak i zakljucio da se ponavlja isti scenario kao i tamo. Krajnji rezultat ce biti, po misljenju Canka, gubitak Kosova pod izgovorom da su “tako hteli svetski mocnici".

Canak je izrazio bojazan da ce pod izgovorom zbivanja na Kosovu biti uveden teror i u Vojvodini.

- Zbog Kosova je, svojevremeno, fakticki ukinuta autonomija Vojvodine, zbog Kosova sada moze da bude zaveden teror u Vojvodini koje se opire da dozivi sudbinu Kosova - zakljucio je Canak.

J. Briza

Dezintegracija Jugoslavije

Novi Sad. - Jedan od lidera koalicije “Vojvodina" Nenad Canak izjavio je da je sada na sceni dezintegracija Jugoslavije. Kao krunski dokaz da je tako, on je naveo prijem povodom Dana drzavnosti, na koji nisu pozvani predsednik Crne Gore Milo Djukanovic i drugi kljucni predstavnici te savezne republike.

- Bez obzira sta ko misli o sadasnjoj Jugoslaviji, koja je, po mom misljenju, piratski sklepana na brzinu, Milosevic je ispoljio vrhunac cinizma i bezobrazluka kada na Dan drzavnosti te zemlje nije pozvao Djukanovica, Marovica, i sve ostale koji bi, po saveznom protokolu, morali da budu pozvani - porucio je Canak.

On je ocenio da je Milosevic “obicni prostak" jer je na drzavnu proslavu pozvao “cak i pevacicu Zoricu Brunclik, a ne i predsednika savezne republike Crne Gore Mila Djukanovica".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /