cetvrtak - petak, 30. april -1. maj 1998.

ZAVRSENI 48. SUSRETI PROFESIONALNIH POZORISTA VOJVODINE

Najbolja predstava “Starmejkers"

Ziri 48. susreta profesionalnih pozorista Vojvodine (predsednik Velimir Bata Zivotic, glumac) odrzanih od 15 do 29 aprila u pozoristu “Dobrica Milutinovic" u Sremskoj Mitovici odlucio je da se nagrada za najbolju predstavu u celini izvedenu na 48. Susretima, dodeli predstavi “Satrmejkers". Rok opera “Starmejkers", radjena je u koprodukciji Akademije Umtenosti Novi Sad, zatim, Narodnog pozorista Nepsinhaz Subotica i Novosadskog pozorista Ujvidekisinhaz i izvode je studenti Akademije Novi Sad okupljeni oko ovog projekta.

Nagradu za najbolju rezije dobio je Miroslav Benka za reziju predstave “Laza i paralaza" Jovana Sterije Popovica u izvodjenju Narodnog pozorista “Sterija" Vrsac. Nagrada za najbolju scenografiju dodeljena je Miodragu Tabackom za izradu scenografije u predstavi “Afera neduzne Anabele" dok je nagradu za kostim dobila Angelina Atlagic za kostime u istoj predstavi. Ziri nije dodelio nagradu za muziku.

Sest ravnoparavnih glumackih nagrada na uloge ostvarene u prikazanim predstavama na 48. Susretima dobilil su Biljana Keskenovic, (“Afera neduzne Anabele", NP Sombor), Jelena Sreckov (“Amadeus" NP Subotica) Novak Bilbija (“Kamen za pod glavu" NP Kikinda), Petar Kralj i Boris Isakov (“Macka na usijanom limenom krovu" SNP Novi Sad), i Janos Tot (“Laza i paralaza" NP “Sterija" Vrsac).

Nagrada najboljem mladom glumcu na Festivalu pripala je Dragani Cretnik (“Kamen za pod glavu" NP Kikinda")

K. R.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /