cetvrtak - petak, 30. april -1. maj 1998.

"MONTENEGRO BANCI" JOS NIJE VRACENO 1,2 MILIONA MARAKA ODUZETIH NA BEOGRADSKOM AERODROMU

Policija: "Ispitujemo poreklo novca"

Beograd, Beta. - Poreklo novca "Montenegrobanke", koje je u petak uvece na aerodromu u Beogradu beogradska policija oduzela dvojici funkcionera banke, trenutno se ispituje, rekao je juce zvanicnik beogradske policije. Beogradska policija je u petak, na surcinskom aerodromu oduzela 1,2 miliona maraka izvrsnom direktoru banke Zarku Smolovicu i direktoru trezora Miroslavu Kaludjerovicu, koji su iz beogradske filijale prenosili devize u sabirni centar u Podgorici.

Zamenik nacelnika beogradske policije, pukovnik Bogoljub Lazic izjavio je juce na konferenciji za novinare da je "neubicajeno da se tolika suma novca nosi" i dodao da je novac "privremeno oduzet". "Vrse se provere u predstavnistvu 'Montenegrobanke' u Beogradu, kao i komintenata koji su uplatili novac", rekao je Lazic i dodao da ce novac biti "deponovan u banku".

U "Montenegrobanci" su dan ranije saopstili da su predstavnici beogradske policije rekli da ce novac biti vracen "odmah nakon praznika". "Montenegrobanka" je uputila protest begradskoj policiji, trazeci da se novac odmah vrati, posto, kako je saopsteno, banka ima takozvano veliko ovlascenje, kojim je dopusteno prenosenje deviza u gotovini, sto je ona i do sada radila.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /