cetvrtak - petak, 30. april -1. maj 1998.

MOMIR BULATOVIC NA PROMOCIJI SNP U KOLASINU

“Nismo poslusnici Beograda"

Kolasin, Beta. - Predsednik Socijalisticke narodne partije Crne Gore Momir Bulatovic izjavio je da nije istina da je njegova partija “privezak vlasti u Beogradu i da je spremna da zrtvuje drzavnost Crne Gore". Jugoslavija “ovakva kakva je definisana saveznim Ustavom najbolji je garant drzavnosti i Crne Gore i Srbije", rekao je Bulatovic na preksinocnjem promotivnom skupu u Kolasinu, gradu koji, prema recima Bulatovica, nije slucajno izabran za mesto zvanicnog pocetka predizborne kampanje SNP.

Strahovanja o gubitku drzavnosti Crne Gore isto su tako nerealna koliko i mastanja o njenoj samostalnosti, rekao je Momir Bulatovic i istakao da je to tako jer je to vecinsko opredeljnje gradjana Crne Gore a ne zato sto je silom nametnuto. Bivsi predsednik Crne Gore je istakao da ce se SNP odlucno suprotstavi “svim manipulacijima i svakoj politici koja je suprotna toj dominantnoj volji gradjana Crne Gore".

Bulatovic je rekao da je demokratska i prosperitetna SRJ najbolji garanat za reintegraciju u medjunarodnu zajednicu, sto je “temeljni cilj i interes". Demokratska Crna Gora je izvorna potreba svih ljudi, “a ne poklon neke prosvijecene i prosvijetljene grupe koja sebe zove reformistima i demokratama", rekao je Bulatovic. On je izjavio da ce odlaskom sadasnje crnogorske vlasti sa politicke scene “jednom zauvijek biti zavrsen period ideoloskih iskljucivosti i proganjanja neistomisljenika".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /