U SREDU, DVA MINUTA PRED PONOC, PREDSEDNIK SRBIJE PREDLOZIO

Marjanovic ponovo mandatar

U prvim reagovanjima parlamentarnih stranaka preovladavaju zadovoljstvo leve koalicije, ravnodusnost radikala i iznenadjenje Srpskog pokreta obnove

Beograd. - U sredu, dva minuta pred ponoc, Milan Milutinovic, predsednik Srbije, predlozio je dosadasnjeg premijera Mirka Marjanovica za mandatara nove republicke vlade. U saopstenju iz kabineta predsednika Republike istice se da je dosadasnji premijer Marjanovic uspesno vodio vladu narodnog jedinstva, sto daje dodatne garancije da ce uspesno sprovesti program za ostvarivanje drustvenih i ekonomskih reformi.

Pomenute reforme su, kako se navodi u saopstenju, podrzale sve parlamentrane stranke u Republickoj skupstini na nedavnim konsultacijama kod Milana Milutinovica. U prvim reagovanjima parlamentarnih stranaka povodom imenovanja Mirka Marjanovica za mandatara vlade preovladava zadovoljstvo leve koalicije, ravnodusnost SRS koja je u toku stranackih konsultacija bila "odgurnuta u stranu" i iznenadjenost Srpskog pokreta obnove, koji tvrdi da pregovori nisu tekli u smeru koji bi Marjanovica ponovo ustolicio u premijersku fotelju.

Odluka predsednika Srbije Milana Milutinovica da za mandatara nove vlade odredi sadasnjeg premijera Mirka Marjanovica nije rezultat dogovora sa Srpskim pokretom obnove, saopstilo je juce Predsednistvo SPO.

SPS drzi funkcije predsednika savezne drzave, predsednika Srbije i predsednika republickog parlamenta, pa bi bilo normalno da funkcija premijera pripadne SPO-u, navodi se u saopstenju i dodaje da ce "predstavnici SPO, naravno, prihvatiti poziv gospodina Marjanovica na razgovore i upoznati ga s nasim stavovima".

"Iznenadjeni smo ako je Vuk Draskovic, predsednik SPO, iznenadjen Marjanovicevim imenovanjem na mesto premijera", izjavio je juce na konferenciji za novinare Ivica Dacic, portparol SPS. Komentarisuci pitanje da li se vladajuca koalicija plasi eventualne koalicije SPO-SRS, Dacic je kratko rekao da ce na to pitanje "odgovoriti ako dodje do takvog saveza, mada ne veruje u takav ishod".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995-1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /