JUBILEJ BEOGRADSKOG DRAMSKOG POZORISTA

“Suparnici" za umetnike

Na danasnji dan pre tacno pola veka izvedena je “Mladost otaca", prva predstava Beogradskog dramskog pozorista, i tim povodom ce veceras na velikoj sceni pozorista na Crvenom krstu biti izvedena predstava “Suparnici" za sve stvaraoce koji su u ovih 50 godina stvarali u ovoj kuci.

Time, kako je na jucerasnjoj konferenciji za novinare objasnio Milos Kreckovic, upravnik BDP-a, pocinje jedan slavljenicki period u ovom teatru i trajace vise od tri meseca. - Iako zbog poznatih finansijskih problema, pozoriste nije narocito spremno za takozvane slavljenicke aktivnosti, ovakav jubilej - rekao je Kreckovic - mora biti koliko je moguce dostojno obelezen.

Najavljen je rad Studija BDP-a, pozorisne radionice u kojoj ce odabrani mladi pozorisni umetnici i studenti moci da stvaraju pod profesionalnim uslovima, jubilarni programi “Secanja", “Svedocenja" i “Godine i dogadjaji", kao i premijere komada “Smrtonosna motoristika" Aleksandra Popovica, u reziji Egona Savina, i “Svi moji sinovi" Artura Milera, u reziji Dimitrija Jovanovica.

R. K.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995-1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /