VLADA SRBIJE PREISPITUJE SPORNU UREDBU O FINANSIJSKOJ DISCIPLINI

Umesto uredbe uskoro - zakon?

Beograd. - Troclanu delegaciju Poslovnog udruzenja u prometu nekretnina "Krov" primio je juce republicki ministar za finansije Borislav Milacic. Po recima portparola tog udruzenja Igora Ivanovica, od ministra Milacica dobili su uveravanja da ce clan 11. Uredbe o merama finansijske discipline, koji se odnosi na promet nekretnina, najverovatnije odlukom Savezne vlade biti storniran ili ce se zatraziti njegova dorada "na nivou na kojem ce imati pozitivne, a ne negativne efekte u praksi". Ukoliko Savezna vlada to ne ucini, sam Milacic je obecao da ce pokrenuti inicijativu kod Vlade Srbije za ukidanje ovog clana, kaze Ivanovic.

U samoj vladi moze se dobiti tumacenje da se uredba analizira u svim tackama koje su bile do sada javno osporene i da ta preispitivanja jos uvek traju. Nezvanicno se, medjutim, cuje da se moze dogoditi da se uredba uopste ne ispravlja, vec da se zameni zakonom koji bi regulisao mere za finansijsku disciplinu i da se, navodno, time vec bavi resorno Ministarstvo pravde (kojem se inace Ministarstvo finansija uplelo u posao). To bi bio elegantan nacin da se izbegnu ustavni sudovi, da vlada javno ne ispravlja greske, da se osigura tajmaut koji trazi procedura za donosenje zakona i da taj posao najzad odradi nova republicka vlada.

Na jucerasnjoj sednici Savezne vlade, Uredba o merama za finansijsku disciplinu, nije bila na dnevnom redu, niti se o njoj raspravljalo. Clanovi Vlade su samo informisani da ce do promena odredjenih clanova Uredbe ipak doci, a kako "Nasa Borba" saznaje, na tome je i juce radila posebna radna grupa, koja "kasapi Uredbu, tako da je malo od nje ostalo".

B. J.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995-1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /