KONFERENCIJA ZA STAMPU V. D. GENERALNOG DIREKTORA GSP

Kontrolori i kondukteri “uteruju" prihod

U februaru prihod GSP od prodatih mesecnih karata iznosi samo 20 milona dinara a rashodi su 100 miliona dinara. To ne moze pokriti nijedna vlada i zato pokusavamo da bar donekle smanjimo ovaj deficit. Od sutra pocinje pojacana kontrola putnika s novih 500 kontrolora i to na pocetnim stanicama ali i duz i presecanjem linija. Svi kontrolori kao i kondukteri na eksperimentalnim linijama su iz redova zaposlenih, rekao je v. d. generalnog direktora GSP Milan Zivanovic na jucerasnjoj konferenciji za novinare.

Stanje u GSP je izuzetno tesko i slozeno, zato putnici ove nove mere za uterivanje prihoda ne treba da shvate kao otvoren rat s njima vec kao nacin da se broj vozila na ulicama poveca na nivo iz aprila prosle godine a to je bar 900 vozila van spica, izneo je Zivanovic

Na pitanje da li je GSP spreman za transformaciju, v. d. generalnog direktora GSP je naglasio: “Nemamo jos konkretnih predloga i vizija jer inicijativa mora da potekne od osnivaca, Skupstine grada, ali pokusavamo sami da se organizujemo. I angazovanje kontrolora i konduktera iz redova zaposlenih administrativaca, pogona odrzavanja, jeste u sklopu racionalnijeg poslovanja, kaze Zivanovic. Insistiracemo da aktivno ucestvujemo u projektu transformacije GSP", naglasio je Zivanovic.

Osvrcuci se na cenu pojedinacne karte od tri dinara, Zivanovic je istakao da cene nisu menjane od maja '96. kao i da su u nadleznosti grada, ali da se najjeftiniji nacin prevoza zapravo ostvaruje kupovinom pretplatnih karata.

Eksperimentalna faza uvodjenja konduktera na liniji 52 i 27 ka Mirijevu smanjila je broj “ilegalnih" putnika skoro duplo donoseci GSP-u dnevno i do 2.740 prodatih karata.

“Najavljena racionalizacija mreze GSP-a nije zapocela jer se nadamo da povecanjem vozila postaje izlisna. U roku od mesec dana ocekujemo 19 tramvaja iz Ceske. Do tada treba da se zavrsi i rekonstrukcija novobeogradske tramvajske pruge cime bi veci broj autbusa bio povucen na ostale linije",obecao je Zivanovic. Govoreci o sudskom rocistu zakazanom za 27. februar na kojem se ponovo raspravlja o eventualnom uvodjenju stecajnog postupka, direktor GSP je izrazio nadu “da ce i ova rocista proci kao i prethodna".

“Martovske markice se prodaju po standardnim cenama jer su se preduzeca odazvala na nas apel, tako da je neznatan broj trazio povracaj 19,7 odsto sredstava zbog januarskog strajka", izjavio je celnik GSP.

Z. M.

Cena pojedinacne karte za sve vrste karata u primeni, a na osnovu kalkulisanog broja voznji


Vrsta karte	cena u din.	Broj voznji	Cena

                                 po karti      jedne

                               (kalkulisan)    voznje

Pretplatne:

-zaposleni       120,00              85          1,41

-studenti         27,00             110          0,25

-ucenici          27,00             125          0,22

-penzioneri       27,00              90          0,30

-nezaposleni      27,00             125          0,22

Pojedinacne        3,00               1          3,00

Za vise voznji    15,00               6          2,50

Dnevne            10,00               8          1,25

Nedeljne          40,00              50          0,80

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995-1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /