JOZEF KASA, PREDSEDNIK SVM, POVODOM IZJAVE VUKA DRASKOVICA O DRZAVNIM SIMBOLIMA

Hoce li u Srbiji biti gradjana drugog reda

Novi Sad. - Sa velikim smo iznenadjenjem procitali izjavu gospodina Vuka Draskovica u sredstvima javnog informisanja u vezi predloga za izmenu drzavnih simbola, praznika i himne Republike Srbije - izjavio je Jozef Kasa, predsednik Saveza vojvodjanskih Madjara. On je obrazlozio da ta stranka ne moze da prihvati da se o tako znacajnim pitanjima drzavnosti Republike Srbije odlucuje na ovakav nacin, bez ucesca i siroke rasprave medju relevantnim politickim faktorima cele republike, a posebno parlamentarnih stranaka.

Ukoliko se prihvati cinjenica da je Republika Srbija drzava svih njenih gradjana, te da je Srbija domovina i svih drugih nacionalnih zajednica, pa i manjinskih, tada se opravdano postavlja pitanje da li ce sutra gradjani nesrpske nacionalnosti i nepravoslavne veroispovesti postati gradjani drugog reda - zapitao se celnik SVM.

On je jos saopstio da isticanje nekih formalnih pitanja u prvi plan aktivnosti novoformirane Vlade Republike Srbije ocigledno znaci potiskivanje u drugi plan mnogo znacajnijih pitanja, a u prvom redu resavanje veoma teske ekonomske situacije, kao i ukljucivanje zemlje u svetske ekonomske tokove. Mi smo spremni da ucestvujemo u eventualnim raspravama po svim ovim pitanjima - porucili su iz SVM - kako bi se postigao neophodni konsenzus, jer se jedino na taj nacin moze obezbediti prihvatljivo resenje za sve gradjane Republike Srbije.

Z. S.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995-1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /