SAOPSTENJE PREDSEDNISTVA SPO

Odluka o mandataru bez dogovora sa SPO

Beograd. - Odluka predsednika Srbije Milana Milutinovica da za mandatara nove vlade odredi sadasnjeg premijera Mirka Marjanovica nije rezultat dogovora sa Srpskim pokretom obnove, saopstilo je juce Predsednistvo SPO.

SPO je od pocetka konsultacija oko sastava nove vlade insistirao na celovitom programskom sporazumu i na postovanju principa sustinske podele vlasti i odgovornosti, kaze se u saopstenju i istice da “celoviti programski sporazum jos nije postignut, iako smo mu veoma blizu".

Cim programski sporazum bude postignut, i ako bude, SPO ce traziti istinsku podelu vlasti i odgovornosti na osnovama tog programa.

Posto SPS vec drzi funkcije predsednika savezne drzave, predsednika Srbije i predsednika republickog parlamenta, normalno bi bilo da funkcija premijera pripadne SPO, zakljucuje se u saopstenju i dodaje da ce “predstavnici SPO, naravno, prihvatiti poziv gospodina Marjanovica na razgovore i upoznati ga sa ovim nasim stavovima".

O tome kakav ce biti konacan stav SPO, odlucice Glavni odbor stranke krajem iduce sedmice, stoji u saopstenju.

“Ukoliko bude postignuta puna saglasnost oko Programa, sto je najvaznije, izrazavamo uverenje da SPS, JUL i Nova demokratija stranacke interese nece nadrediti interesu Srbije", navodi se na kraju saopstenja.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995-1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /