“TELEKOM SRBIJE" OBELODANIO PLAN ZA OVU GODINU

Stare cene - novi prikljucci

Predvidjena ulaganja veca od 1,37 milijardi dinara, zahvaljujuci, cemu ce se u 1998. povecati saobracaj u sistemu telekomunikacija za 4,6 odsto

Beograd. - Tokom ove godine “Telekom Srbija" planira da na teritoriji Republike uvede 90.500 novih prikljucaka, obnovi (poboljsa) 200.000 linija, uvede 600 javnih govornica sa memorijskom karticom, kao i oko 60.000 “prikljucaka" za mobilne telefone - ali sve to bez planiranog povecanja cena, istaknuto je na jucerasnjoj konferenciji za novinare u “Telekom Srbija".

- Tokom ove godine u razvoj “Telekom Srbija" ulozice se 415 miliona maraka. Od toga 220 miliona bice investirano iz inostranstva, sto od samih akcionara, sto po osnovu kredita kod medjunarodnih i domacih banaka. Ostatak ce se obezbediti po osnovu ekonomskog ponasanja na domacem trzistu - istakao je Djovani Garau, zamenik generalnog direktora “Telekom Srbija". - Tokom ove godine, preciznije do juna, planira da nasom mobilnom telefonijom pokrije 40 odsto teritorije Srbije. Frekvence i licence dobijene su od Vlade Srbije, a konkurencija, “Mobtel" (u istom, GSM sistemu) moze samo da podstakne razvoj ovog nacina telekomuniciranja.

Prema recima mnogobrojnih direktora koji su prisustvovali ovoj konferenciji za novinare “Telekom Srbija" ce uskoro uvesti brojne pogodnosti za telefonske pretplatnike - najveci popust imace oni, kao sto je i u svetu uobicajeno - koji najvise koriste telefone, bilo stacionarne, bilo mobilne.

Na brojna novinarska pitanja najpreciznije je odgovarao gospodin Djovani Garau iz jednog od akcionarskih drustava, “Telekom Italije", koja je vlasnik 29 odsto deonica u Preduzecu za telekomunikacije “Telekom Srbija" AD. Na zalost sastanku nije prisustvovao i predstavnik grckog partnera iz firme OTE koja je vlasnik 20 odsto deonica.

Sve u svemu “biznis plan" firme “Telekom Srbija" za 1998. godinu podrazumeva povecanje saobracaja u sistemu telekomunikacija tokom ove godine za 4,6 odsto, odnosno ulaganja, pretvorena u dinare, veca od 1,37 milijardi.

P. Mrdjanov

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995-1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /