BEOGRADSKI VODOVOD I KANALIZACIJA U TESKOJ MATERIJALNOJ SITUACIJI

Strajk se odlaze do 26. februara

JKP Beogradski vodovod i kanalizacija naslo se u nezavidnoj situacija koja ozbiljno preti daljem normalnom vodosnabdevanju Beograda i radu ovog komunalnog preduzeca. Najavljenog smanjenja isporuke vode, za 50 odsto, koje je u znak protesta (strajk) zbog teske situacije najavio Samostalni sindikat ovog komunalnog preduzeca , nece biti do 26.februara .

Tog dana su u Beogradski vodovod i kanalizaciju pozvani predstavnici osnivaca (Skupstine Beograda) i Republickog ministarstva kako bi se dogovorili oko hitne finansijske sanacije i trajnog resavanja polozaja ovog komunalnog preduzeca saznajemo od Dragoslava Bulatovica pomocnika direktora za pravno- ekonomske poslove Beogradskog vodovoda i kanalizacije. Zbog velikih problema sa rezervnim delovima, hemikalijama, dotrajalosti opreme (primera radi na postrojenju u Makisu zbog dotrajalosti mesaca doslo je do zastoja na liniji) nase komunalno preduzece se vec danima suocava sa problemima isporuke vode istice Bulatovic. U mnogim delovima grada, Terazijski plato i uzi gradski centar, primera radi, dolazi do smanjenog pritiska.

U zakljucku odbora Samostalnog sindikata Beogradskog vodovoda i kanalizacije osim zahteva da se 26. odrzi pomenuti sastanak, konstatuje se da nije pronadjeno trajno resenje za normalno poslovanje ovog komunalnog preduzeca kao i da se zaostravaju problemi. Navodi se da nedostaju sredstva za obezbedjenje strateskih materijala za proizvodnju vode i rezervnih delova sto dovodi do cestih prekida u vodosnabdevanju. Trazi se i da se odmah iskljuce neuredne platise, obezbede sredstva za isplatu plata radnicima i dinamika isplate. Ukoliko se pak desi da se 26. februara ne odrzi sastanak u Beogradskom vodovodu i kanalizaciji sa predstavnicima osnivaca i Republickog ministarstva preduzece se, izmedju ostalog, i smanjenje proizvodnje i isporuke vode za 50 odsto.

N. R.

Kvarovi sve tezi

Beogradski vodovod i kanalizacija je primera radi 19. februara imao “pune ruke kvarova" . Doslo je do kvara na mesacima na liniji bistrenja na postrojenju “Makis", potom do trocasovnog prekida u snabdevanju elektricnom energijom na bunarima na levoj obali Save kao i do kvarova na devet reni i 10 cevastih bunara.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995-1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /