POKUSAJ NASILNOG ISELJENJA UGS “NEZAVISNOST" IZ PROSTORIJA U CENTRU BEOGRADA

Sudski izvrsitelj polomio TV kameru Studija B

Beograd, Beta. - Sudski izvrsitelj cetvrtog opstinskog suda u Beogradu u pratnji dva policajca pokusao je juce da iseli Ujedinjeni granski sindikat “Nezavisnost" i tada je namerno polomio deo objektiva kamere televizije “Studio B". Sudski izvrsitelj odbio je da se predstavi i da pokaze resenje o iseljenju “Nezavisnosti" iz prostorija u strogom centru Beogradu koje su vlasnistvo Poslovnog prostora opstine Stari Grad.

Nakon agresivnog nastupa sudskog izvrsitelja, koji je hrpom papira udario po kameri Studija B i tako polomio okvir objektiva, milicionari su ga izveli napolje, ali su odbili da naprave zapisnik, iako su kamerman i tonac “Studija B" na tome insistirali.

Predsednik UGS “Nezavisnost" Branislav Canak rekao je novinarima da je taj sindikat u avgustu prosle godine podneo zahtev za zakup prostorija na cetvrtom spratu, kada su prostorije ispraznjene. Od tada u fioci potpredsednika gradske vlade Aleksandara Milutinovica (SPO) stoji taj predmet. “To Milutinovicevo delo je sramotno", rekao je Canak i ocenio da je to samo pocetak progona “Nezavisnosti".

Prostorije iz kojih je sudski izvrsitelj pokusao da iseli “Nezavisnost" nalaze se u zgradi u kojoj “Nezavisnost" na spratu iznad ima sediste. Do pre godinu dana koristila ih je Kulturno prosvetna zajednica koja je iseljena, jer je, prema Cankovim recima, prostor nezakonito izdala lutriji. U prazne prostorije uselila se “Nezavisnost" i podnela zahtev za zakup Poslovnom prostoru Stari Grada.

Sudski izvrsitelj je rekao da ima nalog da iseli sve koje u prostorijama zatekne, ali je odbio da pokaze bilo kakav dokument, rekao je Canak. Novinari su se zatekli na licu mesta, jer je u toku bila konferencija za novinare Granskog sindikata prosvetnih radnika Srbije “Nezavisnost".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995-1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /