Tajnik i tuzibabe

Radovan Kupres

Etimologija reci sekretar ukazuje da je to neko ko cuva tajne - tajnik, sto bi rekli nasi susedi i braca. Goran Matic, savezni nam tajnik za informacije, pokazao je da je pravi covek na pravoj funkciji. Ne samo da krajnje ozbiljno shvata svoju duznost da bude garantovano diskretan u pogledu drzavnih stvari nego je spreman da najostrije osudi i sve druge koji ne cuvaju vazne tajne, makar i ne bili tajnici. Makar bili i medijski poslenici, koji su nekako po definiciji tracare i blebetuse, duzni da sire glasove.

Nasi novinari su tuzibabe - sustina je onoga sto je savezni tajnik ljutito rekao saveznoj "Borbi" . Mislio je, naravno, na novinare "jednog dela" nezavisnih medija. A tuzibabe su zato sto su kukavice i mekusci, sto nisu u dovoljnoj meri stoici koji ce dostojanstveno podnositi zivot u tajnikovoj saveznoj drzavi, kao da je to normalna pojava. Malodusni su, ne umeju i ne zele da vide vedriju stranu svake stvari. Oni su too black umesto da budu too pink. Oni svim nasim blizim i daljim komsijama blesavo javljaju da je nama crkla krava. I nisu dovoljno razumni i objektivni da priznaju da je krava crkla usled "objektivnih teskoca" , nije uspela da pregura, zna se, "sankcije". O tome se radi, a ne o tome da je ovde bilo ko crko zbog nedostatka "demokratije, ljudskih prava, slobode medija".

Jos je primetio savezni tajnik kako u poslednje vreme te novinarske suse i ulizice nepravicnom medjunarodnom sudiji posredno upucuju mnogo vise prijava na racun saveznih nego republickih institucija. Zato se valjda on i oglasio. Da brani saveznu drzavu koju, bas stoga sto, kako je rekao, jaca, napadaju zlobne osice. Uzgred, podrazumeva se da savezna drzava jaca zato sto je tamo sada onaj kome je, kako se osnovano veruje, ljubicasta pevacica uputila stihove - I posle svega, ja volim njega!

Dakle, s ovim rezimom se vise zaista ne treba igrati. Dosadan je i nemastovit, stalno vrti iste fazone. Ista pesma godinama. On nas kinji, mi se kao nesto bunimo, a on nas onda jos vise kinji. Nego ajde lepo da se, sto bi rekli u "Balkanskom spijunu", izvinimo Djuri sto je morao da nas bije.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995-1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /