MIODRAG PERISIC, POTPREDSEDNIK DS, O SARADNJI SA DRUGIM STRANKAMA

Zajednicka strucna tela demokrata i GSS

Cesti kontakti sa Demokratskom alternativom i Socijaldemokratijom. “Razgovaramo o njihovoj ulozi i mestu u najsirem demokratskom pokretu"

“Demokratska stranka i Gradjanski savez Srbije treba da imaju stabilnu i trajnu saradnju kroz formiranje zajednickih strucnih tela", izjavio je Miodrag Perisic, potpredsednik DS u razgovoru za “Nasu Borbu".

Saradnja sa Gradjanskim savezom, za sada se, prema Perisicevim recima, svodi na gotovo svakodnevne kontakte i sesije “po privatnim stanovima na kojima ucestvuju i univerzitetski profesori i strucnjaci iz razlicitih instituta".

“To je redovna razmena misljenja o svim pitanjima. Na sesijama su svi ravnopravni. Ranije su u takvim razgovrima ucestvovala uglavnom stranacka rukovodstva, a sada simpatizeri, javne licnosti i clanstvo", kaze Perisic.

Osim sa GSS, kako Perisic tvrdi, demokrate imaju i “ceste kontakte sa Demokratskom alternativom i Socijaldemokratijom". “Razgovaramo o njihovoj ulozi i mestu u najsirem demokratskom pokretu. Oni treba da izadju sa svojim planovima i projektima i da se odrede prema postojecim", kaze Perisic. Demokrate takodje saradjuju i sa strankom “Srbija - Zajedno" (“ucestvuju na svim osnivackim skupovima te stranke, pruzajuci im na taj nacin podrsku") i sa Studentskim politickim krugom.

Politickih kontakata sa novoosnovanom strankom Milana Panica u Nisu DS, kako tvrdi Perisic, nije imala. Milan Panic i Zoran Zivkovic, gradonacelnik Nisa i potpredsednik DS, prema Perisicevim recima, videli su se nedavno samo poslovno.

- Ja ne verujem u uspeh nove grupe Milana Panica, jer ce i on, poput drugih, otkinuti 100 do 200 hiljada glasova na izborima, ali ne od Socijalisticke partije Srbije, upozorava Perisic. Potpredsednik DS, ocenjuje da Panic ne moze biti konkurencija demokratama u Nisu gde je i sediste stranke, jer je “ta grupacija neodrziva na duge staze". “On je mozda konkurencija Srpskom pokretu obnove, jer racuna na razocarane simpatizere Koalicije “Zajedno", a razocarani su iskljucivo iz SPO,"smatra Perisic.

- Na pitanje zasto se stranke ne ujedinjuju, treba da odgovore ne samo prvaci velikih stranaka, vec i osnivaci novih partija i pokreta koje su se stvarale pred izbore i koje su se pre nego sto su se profilisale, mogle da svoj politicki izbor naprave unutar postojecih politickih korpusa, zakljucuje Perisic, navodeci kao primer Demokratsku alternativu i Socijaldemokratiju. I. Kisic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995-1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /