POSLE TRODNEVNOG PRITVORA ZBOG SUMNJI O FINANSIJSKIM MALVERZACIJAMA

Nenad Djordjevic na slobodi

Okruzno javno tuzilastvo podnelo zahtev za pokretanje istrage protiv bivseg direktora Zavoda za zdravstveno osiguranje Srbije, zbog sumnji da je ostetio Zavod za vise od 10 miliona dolara

Beograd. - Posle trodnevnog pritvora i saslusanja kod istraznog sudije Nebojse Simonovica, dr Nenad Djordjevic juce je pusten iz pritvora. Okruzno javno tuzilastvo u Beogradu podnelo je zahtev za pokretanje istrage protiv bivseg direktora Republickog zavoda za zdravstveno osiguranje i clana Glavnog odbora Jugoslovenske levice. Djordjevic je osumnjicen za zloupotrebu sluzbenog polozaja i finansijske malverzacije “teske" vise od 10 miliona dolara.

Posle visecasovnog saslusanja Djordjevicu je oduzet pasos, a prilikom izlaska iz Palate pravde novinarima se obratio samo jednom recenicom: “Informacije trazite od onih koji sire lazi o meni". Dosta prijatelja osumnjicenog biznismena i jednog od najbogatijih ljudi u Jugoslaviji sacekalo je Djordjevica ispred Palate pravde. Kad se pojavio docekan je bucnim izlivima odusevljenja rodbine i prijatelja.

Nezvanicno se saznaje da se potpredsednik JUL-a tereti da je omogucio protivpravnu imovinsku korist Avramu Adizesu, suvlasniku firme CIT inzenjering iz Beograda i drugim, zasad neidentifikovanim licima kroz posao oko ugovaranja, narucivanja, isporuke i montiranja informacionog sistema za potrebe Republickog zavoda za zdravstveno osiguranje. Istrazni postupak pokrenut je i protiv Avrama Adizesa, kome je takodje oduzet pasos.

Medju pravnicima je pustanje Nenada Djordjevica iz istraznog zatvora prokomentarisano kao svojevrstan kuriozitet. Mnogi od njih cude se kako se covek osumnjicen za milionsku dolarsku malverzaciju nasao na slobodi i navode primere Smiljka Kostica i Milana Zogovica, koji su jos uvek u zatvoru, iako su osmnjiceni za daleko manje sume.

K. R. B.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995-1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /