KRAGUJEVACKA POLICIJA U DOGOVORU SA NASTAVNICIMA I RODITELJIMA KONTROLISE SKOLE

Iskljucen ucenik koji je na nastavu dosao sa “kasikarom"

Kragujevac. - Nastavnicko vece Tehnicke skole za masinstvo i saobracaj (“Zastava") iskljucilo je iz skole maloletnog ucenika prvog razreda A. N. (16) koji je u petak popodne dosao na nastavu naoruzan bombom “kasikarom". Inspektori MUP su u petak u prisustvu direktora skole i razrednog staresine, u jakni tog ucenika, pronasli bombu M-57.

Prema saopstenju MUP bomba je ukradena novembra prosle godine sa jos 13 takvih, jednom tromblonskom minom i sest vazdusnih pusaka iz kabineta odbrane Masinske skole “Stanislav Sremcevic" u Knicu. Pocinioci tog dela su otkriveni i protiv njih je podneta krivicna prijava nadleznom tuzilastvu.

Krajem prosle nedelje, nezavisno od slucaja u Tehnickoj skoli, odrzan je sastanak celnika policije, prosvetnih vlasti sumadijsko-pomoravskog regiona i direktora kragujevackih skola na kojem je dogovoreno da se preduzmu posebne mere zastite ucenika i nastavnika. Tako je, pored ostalog, dogovoreno da policija (u civilu) u vecernjim satima obilazi skole, zatim da se obezbedi stroga kontrola ulaska i izlaska iz skola, kao i da se kontrolisu kabineti za odbranu i zastitu koji jos postoje, mada je taj nastavni predmet ukinut.

Z. Radovanovic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995-1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /