PRIJEMOM U STAROM DVORU OBELEZENA GODISNJICA PROMENE VLASTI U BEOGRADU

Gosti docekani pistaljkama

Najvise povika negodovanja oko stotinu demonstranata uputilo bracnom paru Draskovic. Za sve goste priredjen docek bukom pistaljki. Ozbiljnijih incidenata nije bilo

Tren za novu demokratiju: Danica Draskovic,
Zarko Jokanovic i Antonije Isakovic
na prijemu u Starom dvoru
FOTO: N. Stojanovic

Beograd. - Oko stotinak gradjana demonstriralo je u subotu uvece ispred Skupstine grada Beograda za vreme prijema kojeg su gradske vlasti organizovale povodom godinu dana od uspostavljanja vlasti koalicije “Zajedno" u glavnom gradu.

Gradjani su se na poziv Demokratske stranke, okupili ispred zgrade Starog dvora cekajuci zvanice. Svi koji su prosli kroz vrata Skupstine grada i uputili se na prijem prethodno su “pretrpeli" povike negodovanja okupljenih gradjana. Najteze je bilo funkcionerima Srpskog pokreta obnove koje su gradjani i bukvalno pokusavali da sprece da odu na prijem, ali nista bolje nisu prosli ni ostali gosti koji nemaju nikakve veze sa gradskom vlascu.

Povicima “bando crvena", “lopovi, lopovi", “komunjare", bukom pistaljki i trubica gradjani su ispratili svakog gosta koji se uputio na prijem. Neki nisu mogli ni da stignu do vrata jer su se grupice gradjana postavljale ispred automobila na parkingu. Kada se pred ulazom u Skupstinu grada parkirao crni “audi" iz koga je izasao bracni par Draskovic, grupa demonstranata je potrcala ka automobilu. Telohranitelji su uspeli da sprece da se gradjani probiju do Vuka Draskovica. Kada je lider SPO usao u Skupstinu grada okupljeni su poceli da vicu: “Vuce, Judo", “Dano, kraljice, Slobina perjanice".

Demonstranti su protestima ispratili i Ivana Kovacevica, portparola SPO, i Aleksandra Cotrica, clana gradske vlade, dok su ulazili u Stari dvor. Na Cotrica su demonstranti cak i nasrnuli, ali tokom jednocasovnih demonstracija nije bilo oziljnijih incidenata.

Prijemu nisu prisustvovali odbornici SPS, SRS ni DS u gradskom parlamentu.

S. M.

Bozic: Vise gostiju nego demonstranata

Domacin prijema, potpredsednik Skupstine grada Milan Bozic izjavio je za nas list da su demonstracije pred Skupstinom grada jedna vrsta politickog dogadjaja kao sto je i prijem politicki dogadjaj.

- Demonstracije su legitimno pravo ispoljavanja svog stava i ja apsolutno nemam nista protiv toga. To sto je bilo vise gostiju na prijemu nego ucesnika na demonstracijama dovoljno govori o kvalitetu tih demonstracija. Jedino je bilo neukusno to sto su demonstranti nasrtali na automobile i onemogucavali moje goste da dodju na prijem - rekao je Bozic.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995-1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /