GSS NAJAVIO ZASEDANJE SKUPSTINE STRANKE

Vesna Pesic ostaje predsednik?

Na zasedanju treba ocekivati da se Vesna Pesic ponovo izabere za predsednika kao i odluke o organizacionom jacanju stranke

Beograd. - Gradjanski savez Srbije odrzace 5. aprila u Beogradu redovno godisnje zasedanje Skupstine na kojem ce biti, kako je stranka kratko saopstila, “izabrano novo rukovodstvo i donete odluke o njenoj buducoj politici". Iz vrha stanke nezvanicno kazu da nikakve senzacionalne promene u partijskom vrhu ne treba ocekivati, kao i da je glavna tema dalje jacanje stranke pogotovo u organizacionom pogledu.

Prema nezvanicnom tumacenju iz stranke, “treba ocekivati potvrdu predsednickog mesta Vesne Pesic", kojoj sada istice mandat. Ne upustajuci se u preciziranje same procedure predvidjene za ovakvu proveru, u stranci jos tvrde da ce zapravo “kadrovsko pitanje" obeleziti ulazak mladih u rukovodece organe.

Prema jednoj od verzija koje smo culi, zapravo bi se postojeci rukovodeci organi prosirili uvodjenjem mladjih ljudi koji su se dokazali u protekle dve godine, koliko je proslo do poslednjeg zasedanja Skupstine. U svakom slucaju poboljsanje organizacione strukture o kojoj ce takodje biti reci znaci, kako nam je objasnjeno, jacanje stranacke infrastruktere na terenu: osnivanje novih odbora (uz formiranje vise novih Okruznih odbora) kao i animiranje mladih da se uclanjuju u GSS, “sto se vec uspesno sprovodi".

Na zasedanju ce biti donete i “odluke o buducoj politici stranke" koje ce se ocito temeljiti na upravo sacinjenom Programu za novo vreme. Njegova poruka je da se Srbija danas deli na antireformske i reformske snage (koje se bore protiv ove vlasti) i da je to orijentir gradjanima za delovanje i organizovanje. U Programu se precizira i da “na slobodi i pravdi, GSS bastini najbolju tradiciju srpske socijaldemokratije".

N.T.

Poziv Marjanovicu

Sa subotnjeg zasedanja Glavni odbor GSS je, sem najave godisnje skupstine, izdao saopstenje u kojem porucuje Mirku Marjanovicu da “u interesu gradjana ne prihvati ponudjeni mandat".

“Vredjajuci zdrav razum gradjana Marjanovic najavljuje da ce nova Vlada nastaviti tamo gde je stara stala. Marjanovic obecava kontinuitet siromastva, rasprodaje narodnih dobara, bezakonja, izolacije, porasta kriminala i potpunog ignorisanja interesa gradjana", kaze se u saopstenju.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995-1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /