“EUNET JUGOSLAVIJA" I “TELEKOM SRBIJA" UVELI I SISTEM ISDN

Proradila i “carobna mala kutija"

Za samo dve godine na “JU Internetu" je registrovano oko 20.000 pojedinacnih korisnika, od cega je vise od 16.000 korisnika “EUnet" usluga. Ovaj broj je jos veci ako mu se dodaju i nekomercijalni korisnici koji pristupaju preko akademske mreze (univerziteti).

Pocetkom februara infrastruktura je ojacana novim ulaznim telefonskim linijama ciji broj sada iznosi 300 u Beogradu i 100 u Novom Sadu. Ovim je eliminisano cekanje zbog zauzeca linija i obezbedjen gotovo trenutni pristup Internetu preko “EUnet servisa". Pored toga u toku prosle nedelje proradila je i prva ISDN (digitalna mreza integrisanih usluga) veza prema Internetu koja je ostvarena izmedju Kulske banke i “EUnetovog" predstavnistva u Novom Sadu.

ISDN je nova telekomunikaciona usluga “Telekoma Srbija" koja postojecu telefonsku infrastrukturu unapredjuje u potpuno digitalni sistem prenosa informacija izmedju korisnika. Jednom recju ISDN uredjaj je “carobna mala kutija" na koju se mogu povezati dva telefona, faks-aparat, personalni racunar ili lokalna telefonska mreza, kaze se u saopstenju “EUnet internacionala".

P. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995-1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /