BOZIDAR JAREDIC, SEKRETAR ZA INFORMACIJE CG

Crnu Goru ne interesuje Savezna televizija bracnog para sa Dedinja

Podgorica, FoNet. - Sekretar za informacije Crne Gore Bozidar Jaredic izjavio je da ce Crna Gora ignorisati nedavni konkurs za radio difuzne frekvencije, koji je raspisalo Savezno minsitarstvo za telekomunikacije i najavio osnivanje drzavne novinske agencije Crne Gore.

“Smatramo da nam ne treba Savezna televizija, pogotovo kad su i sadasnja savezna glasila iskljucivo u sluzbi politike bracnog para sa Dedinja", rekao je Jaredic, gostujuci u programu nezavisnog niksickog Montena radija. “Iza te ishitrene odluke, vjerovatno, stoji Slobodan Milosevic, koji je imao vise slicnih pokusaja, nastojeci da osnuje saveznu policiju i drzavnu bezbjednost, a da ne pominjem njegov odlucujuci uticaj u Narodnoj banci Jugoslavije", rekao je Jaredic, precizirajuci da su radio difuzne frekvencije republicko nacionalno dobro, te da pravo Republici da deli svoje frekvencije savezna drzava ne moze oduzeti niti osporiti.

Jaredic je rekao i da je, shodno novom Zakonu o informisanju drzava namenila 500 do 600 hiljada dinara za pomoc nezavisnim medijima, koja ce biti podeljena na osnovu javnog konkursa. On je, takodje, nagovestio da vlada Crne Gore i resorni sekretarijat rade na osnivanju crnogorske drzavne agencije, putem udruzivanja sa nezavisnom podgorickom agencijom Montena faks u deonicarsko drustvo.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995-1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /