PRIVREDNICI IZ SRBIJE U POSJETI CRNOJ GORI

Imena gostiju nepoznata

Prijem kod premijera Filipa Vujanovica pomjeren za danas

Podgorica. - Kao sto je i najavljeno, juce je u dvodnevnu posjetu Crnoj Gori doputovala gurpa privrednika iz Srbije. U kratkom zvanicnom saopstenju o prvom danu posjete, nije navedeno ko se sve odazavao pozivu crnogorske Vlade i Republickog sekretarijata za informacije, a informaciju o tome nijesmo mogli dobiti ni iz nezav anicnih izvora.

Prema prethodno najavljenom planu boravka gostiju iz Srbije, njih je trebalo da primi crnogorski premijer Filip Vujanovic, ali je prijem pomjeren za danas, kada je predvidjen i prijem kod predsjednika Crne Gore Mila Djukanovica.

Domacin privrednicima iz Srbije juce je bio Milutin Lalic, predsjednik crnogorske Vlade, a u razgovoru su ucestvovali i Ramo Bralic, ministar trgovine i Bozidar Jaredic, republicki sekretar za informacije. U zvanicnom saopstenju je navedeno da je gospodin Lalic goste upoznao sa procesom privatizacije, kao i stanjem privrede u Crnoj Gori, i da je, pri tom, naglasio "da je privreda Crne Gore u bivsoj Jugoslaviji bila najotvorenija i da je upravo zato trpjela, a i sada trpi ogromne stete zbog zatvorenosti". Potpredsjednik crnogorske Vlade je, prema tekstu zvanicnog saopstenja, istakao neophodnost uspostavljanja sto cvrsce saradnje privredna Crne Gore i Srbije, "kako bi ozivjeli privredni tokovi", i to "tim prije, jer je privreda Crne Gore komplementarna sa privredom Srbije".

U saopstenju je navedeno i da su se domacini i gosti "slozili da su neophodne promjene i otvaranje zemlje prema svijetu, kakobi se izaslo iz veoma nepovoljnog stanja ukupne privrede u zemlji". U saopstenju je navedeno i da su se domacini i gosti "slozili da su neophodne promjene i otvaranje zemlje prema svijetu, kako bi se izaslo iz veoma nepovoljnog stanja ukupne privrede u zemlji". Juce poslije podne privrednisi iz Srbije posjetili su Cetinje, gde su razgovarali sa tamosnjim kolegama, a za danas su predvidjene slicne posjete Baru i Budvi.

D. V.

Posete

Privrednici iz Srbije posjetili su juce oodgoricki Agrokombinat "13 jul" i Duvanski kombinat. Kako je zvanicno saopsteno, gosti su se posebno interesovali za proizvodnju vina, a narocito za prodaju "prokorden" vina na trzistu Srbije. kada je Duvanski kombinat u pitanju, privrednici iz Srbije su izrazili interesovanje za sklapanje poslovnih aranzmana, i to putem kompenzacija.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995-1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /