BRANIOCI NENADA DJORDJEVICA PRILOZILI ZALBU NA RESENJE O PRODUZENJU PRITVORA

Zalba ce, verovatno, biti odbijena

Slucaj Nenada Djordjevica ponovo je pod nadleznoscu istraznog sudije Nebojse Simeunovica

Sva tri branioca Nenada Djordjevica, bivseg direktora Republickog fonda za zdravstveno osiguranje i vlasnika kompanije “BTC" - advokati Zoran i Dragoslav Cetkovic i Slobodan Milivojevic prilozili su u utorak tri zalbe (svaki ponaosob) na resenje istraznog sudije Okruznog suda u Beogradu kojim se Djordjevicu odredjuje tridesetodnevni pritvor u istraznom zatvoru.

Odgovor Krivicnog veca Okruznog suda o sudbini zalbe bice poznat najverovatnije danas, ali kako je juce za nas list izjavio advokat Dragoslav Cetkovic, “za ocekivati je da zalba bude odbijena i da ce Djordjevic ipak ostati u pritvoru".

Istrazni sudija Vucko Mircic, koji je Djordjevica saslusao u ponedeljak, smatrao je da su dva razloga - moguc uticaj na svedoke i uznemiravanje javnosti koje bi ometalo istragu - dovoljni da se bivsi direktor RZZO ipak nadje u pritvoru. Branioci, pak, smatraju da ovaj zakonski osnov nije sasvim ubedljiv i da je ponovno hapsenje Nenada Djordjevica, nakon sto ga je istrazni sudija Nebojsa Simeunovic u nedelju pustio, ozbiljno krsenje Zakona o krivicnom postupku.

Slucaj Nenada Djordjevica ponovo je u ingerenciji istraznog sudije Nebojse Simeunovica koga, kako saznajemo, vec dva dana nema u sudu. Cinjenica da je osumnjicenog Simeunovic pustio, smatrajuci da nema dovoljno razloga za zadrzavanje u pritvoru, a samo 24 sata kasnije, drugi sudija, Vucko Mircic, pritvorio i to zbog sumnje u proneveru visestruko nize sume novca - mnogima je izgledala cudno. Upuceniji kazu da je, u donosenju ove dve kontroverzne odluke, presudan bio strahoviti pritisak koji je izvrsen na sud, tako da bi i sam sudija Simeunovic, da je u ponedeljak saslusavao Djordjevica, postupio kao sudija Mircic i izdao resenje o pritvoru. “Ako su mogli da naloze ponovno hapsenje i to tako da policija sedi u kuci i ceka nalog, onda mozete samo zamisliti kakav je pritisak na sud izvrsen", kaze nas izvor.

S.M.

Bez Krstica?

Zamenik javnog tuzioca, Jovan Krstic, pod cijom ingerencijom je slucaj Nenada Djordjevica, mozda vise nece raditi na ovom slucaju, kazu nasi izvori.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995-1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /