FILIP VUJANOVIC U BANJALUCI RAZGOVARAO S BILJANOM PLAVSIC I MILORADOM DODIKOM

Saradnja kao neophodnost

Banjaluka. - Premijer Crne Gore Filip Vujanovic posetio je juce Banjaluku gde se odvojeno sastao sa predsednicom Republike Srpske Biljanom Plavsic i premijerom Miloradom Dodikom.

- Razgovarali smo o pitanjima medjusobne saradnje i konstatovali da Republika Srpska i Crna Gora imaju dosta zajednickih ekonomskih interesa - rekao je premijer Dodik i precizirao da je rec o saradnji na planu industrije, elektroprivrede i poljoprivrede. Dodik je rekao da je ovo prvi u nizu sastanaka predsednika vlada RS i CG i najavio da ce u narednih 15 dana posetiti Podgoricu. Tom prilikom, kako je naglasio, “razmenicemo neka iskustva o procesu privatizacije".

Premijer Crne Gore Filip Vujanovic, izrazavajuci zadovoljstvo posetom Republici Srpskoj, naglasio je da saradnja izmedju RS i CG predstavlja neophodnost s obzirom na bliskost izmedju dve drzave. Pozdravljajuci Dodikovu odluku da poseti Crnu Goru, Vujanovic je rekao da ce to biti prilika da se kroz okvirni vladin ugovor stvori sansa privrednicima da realizuju saradnju znacajnu za dobrobit RS i CG. Naglasavajuci da je delelgaciju Vlade Crne Gore primila i predsednica RS Biljana Plavsic, Vujanovic je rekao da je ona pruzila podrsku projektu saradnje izmedju dve vlade, kao sto je to prethodno ucinio i crnogorski predsednik Milo Djukanovic.

LJ. Kovacevic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995-1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /