MILORAD DODIK RAZGOVARAO S POLITICKO-PRIVREDNOM DELEGACIJOM SRBIJE

I posle maja dinar ostaje u RS

Banjaluka, Beta. - Premijer Republike Srpske Milorad Dodik sastao se juce u Banjaluci s politicko- privrednom delegacijom Republike Srbije koju predvodi lider Nove demokratije Dusan Mihajlovic.

Dusan Mihajlovic je visoko ocenio rad vlade RS i rekao da je srpski entitet uspostavio “otvorenu saradnju sa medjunarodnom zajednicom, nevezano cak i za Dejtonski sporazum". On je rekao da privrede Srbije i Crne Gore imaju realan interes za saradnju sa privredom RS i da je potrebno da se firme iz Srbije ukljuce u proces privatizacije u RS, kao i da naprave zajednicku platformu izlaska na trziste.

Dodik je rekao da RS zeli povezivanje sa privredom SR Jugoslavije i da “ocekuje da ce proces privatizacije u RS zapoceti vec iduceg meseca". On je rekao da ce RS zadrzati dinar kao sredstvo placanja. “Mi zelimo da granica na reci Drini bude prepreka za kriminalce i robu sumnjivog porekla", rekao je Dodik. Potpredsednik vlade Srbije i potpredsednik Nove demokratije Slobodan Radulovic izjavio je juce da jugoslovenski dinar treba da ostane platezno sredstvo u Republici Srpskoj i posle maja, kada je predvidjeno pustanje u opticaj konvertibilne marke kao jedinstvene valute u BiH. Privrede Srbije, odnosno SRJ i RS veoma su povezane, pa je zbog toga nuzno da imaju zajednicku valutu, rekao je Radulovic na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995-1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /