SINDIKAT 天OJVODINAPUTA" DEMANTUJE MINISTARSTVO ZA INFORMACIJE SRBIJE

Dug za izgradnju autoputa Feketic-Granica nije placen

Ukoliko Direkcija za puteve Vlade Srbije i dalje bude izbegavala da namiri dug od 116,5 miliona dinara, graditelji deonice ce zatraziti arbitrazu

Novi Sad. - Nije tacna tvrdnja Direkcije za puteve Vlade Srbije da je namirila dug preduzecu 天ojvodinaput" za izgradnju deonice autoputa od Feketica do madjarske granice - izjavio je juceza 哲asu Borbu" jedan od sindikalnih lidera ovog preduzeca Petar Jankovic. On je rekao da je od 120 miliona dinara duga Direkcija zasad graditeljima platila samo 3,5 miliona dinara.

Jankovic je bio kategorican u tvrdnji da saopstenje republickog Ministarstva za informacije, po kojem je Direkcija za puteve izmirila dug, ne odgovara cinjenicnom stanju stvari. To se, po njegovim recima, lako moze da utvrdi pa ce 天ojvodinaput" zatraziti arbitrazu ukoliko Direkcija i dalje bude izbegavala da izmiri svoje obaveze.

Juce nismo uspeli da u vezi toga dobijemo izjavu i od direktora 天ojvodinaputa" Damjana Jakovljevica, posto je, po recima sekretarice, otputovao u Beograd. Ona nije mogla da kaze da li je razlog njegovog odlaska u Beograd bio spor sa Direkcijom za puteve.

Oko 600 graditelja deonice autoputa od Feketica do madjarske granice okupilo se 16. februara na mestu gde je 14. septembra prosle godine u jeku predizborne kampanje predsednik Jugoslavije Slobodan Milosevic svecano otvorio tu deonicu autoputa. Oni su protestvovali sto im Direkcija za puteve ni posle pet meseci nije platila za posao koji su obavili u rekordnom vremenu, pre ugovorenih rokova.

Direkcija za puteve je uplatila 3,5 miliona dinara na racun 天ojvodinaputa" 12. februara, kada je vec bio najavljen protest radnika, koji je cetiri dana kasnije i odrzan.

J. B.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995-1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /