RANKO KRIVOKAPIC, POTPREDSEDNIK SDP CG O SLANJU CRNOGORSKIH REGRUTA U JUZNU POKRAJINU

Na Kosovo samo uz dva uslova

Relevantne crnogorske partije treba da se dogovore da crnogorski regruti nece ici na Kosovo dok MIlosevic ne preduzme mere za jacanje poverenja u pokrajini i da udje u dijalog do postizanja sporazuma, rekao je Krivokapic

Podgorica. - Komentarisuci aktuelne prilike na Kosovu i u vezi sa Kosovom, Ranko Krivokapic, potpredsjednik SDP CG, sugerisao je, na jucerasnjoj konferenciji za novinare, da je dosao trenutak da sve relevantne politicke partije u Crnoj Gori postignu konsenzus oko toga “da regruti iz Crne Gore nece ici na Kosovo dok se ne ispune najmanje dva uslova: da rezim Slobodana Milosevica preduzme mjere za jacanje povjerenja na Kosovu, prvenstveno postujuci sporazum koji je vec potpisao, i da udje u dijalog do postizanja sporazuma koje medjunarodna zajednica trazi kao uslov za povratak u njene institucije".

- Ovo je najbolji nacin da se zastiti ono najvrednije sto kao zajednica imamo, i da se dekurazira rezim u Beogradu od jos jedne ratne avanture, na stetu prvenstvno srpskog naroda, kazao je Krivokapic, napominjuci da je bolje preventivno djelovati nego doci u situaciju, kao nekada predsjednik Crne Gore Momir Bulatovic, da se trazi povratak vojnika iz Crne Gore sa ratista (Slucaj Banije).

Na pitanje novinara “Nase Borbe", da li ce predlog o tome da se regruti iz Crne Gore ne salju na Kosovo biti upucen predsjedniku Crne Gore Milu Djukanovicu, posto je on sada clan Vrhovnog savjeta odbrane, Krivokapic je odgovorio a predlog nije posebno adresiran ni na koga, ali “da se znaju ustavne nadleznosti". Krivokapic je napomenuo da se Crna Gora, kada je Kosovo u pitanju, ne pita nista, “niti ucestvuje u tajnim pregovorima koje Milosevic vodi sa onima koje zove balistima", ali da se na nju racuna kao na “stratesku rezervu", u smislu slanja regruta kao “topovske hrane".

D. Vukovic

Pomorci kao pesadija na Kosovu

Krivokapic je novinarima saopstio da se za odlazak na Kosovo regrutuju i pomorci, cak porucnici trgovacke mornarice, “koji nijesu bili regrutovani za pjesadiju ni u vrijeme rata na ovim prostorima".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995-1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /