PRES KONFERENCIJA PREDSEDNIKA STRANKE “SRBIJA-ZAJEDNO" I DEMOHRISCANSKE STRANKE SRBIJE

Nevidjeni pritisak na odbornike u opstinama

Haoticno stanje u Republici prenosi se na opstine koje uopste ne mogu da funkcionisu - istakao Velimir Ilic. Najavljeno skoro formiranje Savez opozicionih stranaka

Beograd. - Do sada smo na vlasti imali jednu porodicu, sada cemo imati dve. Haoticno stanje u Republici prenosi se na opstine koje uopste ne mogu da funkcionisu, jer se vrsi nevidjeni pritisak na odbornike. U mnogim gradovima u Srbiji odnos snaga u opstinskim parlamentima odredjuju jedan ili dva odbornika. U takvim slucajevima dresi se kesa, kupuje im se sve sto zatraze, daju direktorska mesta i stanovi, samo da bi drzali jednu politicku stranu - rekao je juce Velimir Ilic, predsednik SO Cacak i lider neregistrovane stranke Srbija - Zajedno, na jucerasnjoj konferenciji za novinare u prostorijama Demohriscanske stranke Srbije. On i Vladan Batic, predsednik DMHS, najavili su skoro formiranje Saveza opozicionih stranaka.

Komentarisuci pregovore oko formiranja Vlade Srbije, Ilic je izrekao niz optuzbi na racun Srpskog pokreta obnove i njegovog lidera Vuka Draskovica, ponavljajuci da je “on obmanuo gradjane koji su se borili za demokratiju".

-Pozvacu gradjane da se zastite od Vuka i Danice Draskovic, jer su nas oni prevarili, uzeli nase glasove i sada mesecima trguju tim glasovima na politickom trzistu - rekao je Ilic, dodajuci da “Vuk i treba da ide u Vladu jer mu je mesto pored Marjanovica, Lilica, Sainovica i ostalih...".

Ilic je istakao da njegova stranka, Srbija - Zajedno, jos uvek nije registrovana i da mu iz nadleznog ministarstva ne daju nikakva konkretna objasnjenja o razlozima odugovlacenja sa registracijom.

Najavljujuci skoro formiranje Saveza opozicionih partija, Batic i Ilic su istakli da ce u ovoj asocijaciji biti mesta za sve istinske opozicione partije, politicke organizacije, udruzenja gradjana, sindikate i pojedince. Vec su imali kontakte sa Alijansom za promene Milana Panica i sa ovom organizacijom ce, najverovatnije, biti postignuta saradnja.

S. M.

Pet odbornika u beogradskoj skupstini

-U beogradskoj skupstini, Srbija - Zajedno ima pet odbornika, od kojih su dvojica predsednici opstina. Na poslednjoj sednici oni nisu glasali za raspravu o smeni Milana Bozica zato sto sednici nije prisustvovalo pet odbornika Demokratske stranke - rekao je Velimir Ilic, dodajuci da ovi odbornici trpe razlicite pretnje i ucene zbog svoje odluke da napuste SPO.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995-1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /