MIRKO MARJANOVIC O ZADACIMA VLADE NARODNOG JEDINSTVA

Na prvom mestu trajna stabilnost cena i dinara

Beograd. - “Ostvareni rezultati privredjivanja na pocetku godine potvrdjuju ispravnost orijentacije Vlade Srbije, koja je zajedno sa Saveznom Vladom i Narodnom bankom Jugoslavije, uspela da odrzi cenovnu i valutnu stabilnost, dinamican privredni rast na trzisnim osnovama i brzo sprovodjenje reformi", rekao je Mirko Marjanovic, mandatar nove Vlade Srbije, na jucerasnjoj Skupstini Beogradske banke a.d. “ Ti ciljevi bice ugradjeni u program aktivnosti nove Vlade kao sastavni deo siroke platforme drzavnih, nacionalnih, ekonomskih i socijalnih pitanja oko kojih je postignuta puna saglasnot u razgovorima predsednika Srbije Milana Milutinovica sa prvacima parlamentarnih stranaka.

Najvazniji zadatak Vlade narodnog jedinstva, na cijem formiranju radi, prema njegovim recima, bice ostvarivanje trajne cenovne i valutne stabilnosti i dalja izgradnja sistemskog i institucionalnog ambijenta za ubrzani ekonomski rast na trzisnim osnovama. Dalje sledi puno funkcionisanje pravne drzave i borba protiv svih oblika kriminala, sprovodjenje svojinske transformacije uz sto vece ucesce inostranih partnera i uz kontrolu parlamenta i javnosti, kao i maksimalana finansijska disciplina. Postepeno smanjenje ucesca javne potrosnje u drustvenom proizvodu i uredno izmirivanje obaveza prema korisnicima javne potrosnje ostvarivace se aktivnom socijalnom politikom i solidarnoscu prema najugrozenijim gradjanima i porodicama.

U realizaciji ovih ciljeva, istakao je Marjanovic, ocekujemo ujedinjenje svih ljudskih, materijalnih i duhovnih snaga Srbije.

M.V.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995-1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /