sreda, 1. jul 1998.

LENI FISER POSETILA VUKOVAR

Verujem primedbama srpske strane

Vukovar, Beta. - Predsednica Parlamentarne skupstine Saveta Evrope Leni Fiser u okviru cetvorodnevne posete Hrvatskoj boravila je u Vukovaru gde se sastala s celnim ljudima Nacionalnog odbora za uspostavljanje poverenja i predstavnicima lokalne samouprave.

Leni Fiser je izjavila da u Vukovar nije dosla da “procenjuje", nego da vidi i cuje sta se dogadja u istocnoj Slavoniji, i izrazila zadovoljstvo radom Nacinalnog odbora. Ona je rekla da ne moze da daje konkretne ocene o programu hrvatske vlade za povratak izbeglica, posto ga je,kako je rekla tek dobila. Leni Fiser je rekla da veruje primedbama srpske strane da program nije sveobuhvatan, ali je dodala da “nijedan program nije sveobuhvatan".

Predsednica Nacionalngo odbora za uspostavljanje poverenja Vesna - Skare - Ozbolt ocenila je stanje u oblasti kao stabilno i dodla da se dogadjaju “retki incidenti zbog neresenih imovinsko-pravnih odnosa". Ona je rekla da su primarni problemi oblasti uklanjanje mina, obnova kuca, infrastrukture i privrede. Potpredsednik Nacionalnog odbora Vojislav Stanimirovic je upozorio na vrlo spori proces izdavanja tzv. putnih listova i ostalih dokumenata neophodnih za laksi povratak Srba u Hrvatsku.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /