sreda, 1. jul 1998.

APEL PROFESORA I UCENIKA GIMNAZIJE I TEHNICKE SKOLE IZ TUTINA ZA PRIKUPLJANJE POMOCI ZA TESKO OBOLELU MUKADESU HADZIC

Vise od gesta solidarnosti

Mukadesa zivi s teskom bolescu srca i pluca vec dugo godina, ali je bila najbolji ucenik u svojoj generaciji. Nazalost, bolest je sada toliko uzela maha da je ozbiljno ugrozen zivot mlade i nadasve izuzetne Mukadese. Prema kompetentnim lekarskim nalazima iz Beograda jedini spas je transplantacija srca i plucnog krila koja se samo mogu obaviti u inostranstvu. Medjutim, njeni roditelji nijesu u mogucnosti da plate operaciju, jer kosta preko 250.000 dolara.

Zbog toga smo, ali i vjerujuci u solidarnost gradjana Srbije i Crne Gore, mi njeni profesori i skolske drugarice i drugovi odlucili da se ovim javnim apelom obratimo ljudima dobre volje, institucijama, skolama, drustvenim i privatnim preudzecima, samostalnim radnjama, humanitarnim, vjerskim i drugim organizacijama da svojim prilozima i direktnim ukljucivanjem u ovu humanu akciju pomognu da se spasi zivot mlade i nadasve izuzetne Mukadese. Uz to smo sasvim uvjereni da ce svi koji budu dali svoje priloge ili na bilo koji nacin pomognu ovu humanu akciju, iskazati mnogo vise od gesta individualne solidarnosti prema jednoj mladoj osobi, jer zivimo u vremenu u kojem se, ucescem u ovakvim i slicnim akcijama, polaze ispit iz gradjanske i ljudske solidarnosti sa drugima, stoji u objavi za javnost.

Posebno apelujemo na drzavne i nevladine humanitarne organiazcije, vjerske i druge zajednice i udruzenja i na sve koji to zele i mogu da u svojim sredinama na odgovarjauci nacin podrze ili i samo pokrenu akciju za prikupljanje pomoci da bi se spasao jedan mladi zivot, zapisano je u apelu koji su potpisali direktor Gimnazije, direktor Tehnicke skole, cetiri profesora i 24 ucenika iz Tutina.

Prilozi se mogu uplacivati na sledece ziro racune - dinarski prilozi na ziro racun Invest banke 42600-621- 8-21, sa pozivom na borj 81700-2501-50-01018-3, a devizni na ziro racun “Jugobanke" banke, AD Kraljevo, agencija u Tutinu 41800-623-5-16/70816, s pozivom na broj 12-73-79974-1 ili postom i licno na adresu Hadzic Mukadesa, ul. Omladinska 49, 36320 Tutin, broj telefona 020/87-936.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /