sreda, 1. jul 1998.

VELJKO ODALOVIC, NACELNIK KOSOVSKOG OKRUGA

Kijevo - sledeca meta srpskih snaga bezbednosti

Pristina, FoNet. - Selo Kijevo, koje su americke diplomate oznacile kao najopasnije mesto u Evropi, sledeca je meta srpskih snaga bezbednosti na Kosovu, izjavio je juce nacelnik kosovskog okruga Veljko Odalovic, javlja Rojters. Odalovic je britanskoj agenciji i izvestacu Njujork tajmsa izjavio da je Kijevo podjednako vazno kao Belacevac i da ce uskoro situacija tamo biti smirena. “Ne mozemo opravdati da u nasoj sopstvenoj drzavi imamo ljude koji su taoci", rekao je Odalovic.

Upitan koliko dugo su srpske vlasti spremne da cekaju na ponovno preuzimanje Kijeva, on je rekao: “Vrlo kratko vreme". Na pitanje da li ce selo biti oslobodjeno do kraja ove nedelje, Odalovice je odgovorio: “Nadam se... Ono je podjednako vazno kao Belacevac".

Kijevo, koje se nalazi na oko 40 km od glavnog grada Pokrajine na putu Pristina-Pec okruzeno je snagama OVK vise od nedelju dana. Veruje se da je oko dvadeset srpskih policajaca i 200 srpskih civila opkoljeno. Rojters istice da je svaki glavni put zapadno i juzno od Pristine meta napada OVK, cime se smanjuje frekvencija saobracaja u nekim oblastima. “Svi putevi bi trebalo da budu deblokirani, a najvazniji od njih je put Pristina-Pec", rekao je Odalovic.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /