cetvrtak, 2. jul 1998.

Od oktobra OEBS nadgleda policiju u Podunavlju

Zagreb, Beta. - Portparol Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju Mark Tompson rekao je juce da ce ta organizacija od sredine oktobra, posle isteka manadata posmatraca UN, nadgledati hrvatsku policiju u Podunavlju. Tompson je na jucerasnjoj redovnoj konferenciji za novinare rekao da ce policija OEBS raditi pod uslovima mandata misije te organizacije i vazecim zakonskim uslovima.

Tih 120 policajaca koji su prosli policijsku obuku u maticnim zemljama clanicama OEBS, imace posebne uniforme koje ce biti lako prepoznatljive, rekao je Tompson. Tompson je dodao da je to nov oblik rada i izrazio zadovoljstvo, jer je takvu odluku pozdravila i Vlada Republike Hrvatske.

Portparol OEBS je naveo da ce drugi zadatak te organizacije biti nadgledanje vracanja imovine povratnicima u podrucje bivse Krajine. “OEBS je svestan da se ljudima zeli da oteza povratak odugovlacenjem preko primene aplikacija i zahteva za dobijanje domovnice", rekao je Tompson i dodao da ce OEBS morati da na to obrati “posebnu paznju".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /