cetvrtak, 2. jul 1998.

NASA BORBA SAZNAJE: Smenjen dosadasnji direktor drzavne novinske agencije Zoran Jevdjovic

Za v.d. direktora Tanjuga postavljen Pero Sparavalo

Beograd. - Kako “Nasa Borba" nezvanicno saznaje, dosadasnji v. d. direktora Tanjuga Zoran Jevdjevic je smenjen, a na njegovo mesto je postavljen Pero Sparavalo, novinar i urednik te agencije. Prema nasim izvorima, Sparavalo je, medjutim, samo prolazno resenje dok se ne pronadje covek iz Jugoslovenske levice, buduci da je vecina clanova Upravnog odbora Tanjuga iz JUL.

U kombinaciji za direktorsko mesto je navodno vec bio zamenik predsednika Direkcije JUL Ivan Markovic, koji se pre izvesnog vremena okusavao na eventualnoj funkciji kao pomocnik direktora. Zaposleni u Tanjugu tvrde da se, medjutim, nije najbolje snasao na novim zadacima, dok drugi izvori kazu da je ovo resenje odbaceno jer je Markovic, kao jedan od najvisih funkcionera JUL “nadrastao" mesto direktora jedne novinske agencije.

Iako ce direktor Tanjuga biti formalno izabran posle raspisanog konkursa, nasi izvori tvrde da u JUL intenzivno tragaju za “licnoscu koja je dorasla rangu Tanjuga". U vezi sa samim konkursom, u koloarima se moglo cuti da zaposleni “strahuju" da bi Jevdjovic mogao ponovo biti izabran, jer ima pravo da konkurise buduci da je bio v. d. direktora.

Jevdjovicevo smenjivanje bilo je pitanje dana posto je stampa poslednjih meseci iscrpno pisala o njegovim mnogobrojnim mahinacijama koje su Tanjug dovele na ivicu opstanka.

O. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /