cetvrtak, 2. jul 1998.

MINISTAR POLICIJE PRIMIO PREDSTAVNIKE MEDJUNARODNOG KOMITETA CRVENOG KRSTA

Nezadovoljstvo zbog neuspelog oslobadjanja otetih lica na Kosovu

Beograd.- Ministar unutrasnjih poslova Srbije Vlajko Stojiljkovic primio je juce Andjela Nedingera, generalnog izaslanika Medjunarodnog komiteta Crvenog krsta za Evropu i Tomasa Merkelbaha, sefa Misije ove organizacije u Beogradu. Na sastanku je konstatovano da se aktivnost MKCK u Jugoslaviji stalno unapredjuje u obostranom interesu uz stvaranje medjusobnog punog poverenja, saopsteno je iz MUP Srbije.

Prema navodima saopstenja, generalni izaslanik Nedinger se zahvalio jugoslovenskim vlastima na obezbedjenju “pune slobode kretanja MKCK na celoj teritoriji Jugoslavije, posebno na podrucju Kosova i Metohije i na neometanom pristupu i ostvarivanju humanitarnih isporuka". Ministar Stojiljkovic je, stoji u saopstenju, izneo zahteve da MKCK realizujuci svoje aktivnosti ostane u domenu humanitarnog, i ne dozvoli da se pomoc zloupotrebljava, vec da se dostavlja civilnom stanovnistvu bez obzira na pripadnost. Stojiljkovic je dodao da se humanitarna pomoc “posebno ne sme dostavljati teroristima".

Ministar policije je izrazio nezadovoljstvo dosadasnjim aktivnostima MKCK na oslobadjanju otetih i lica koje teroristi drze u zatocenistvu, medju kojma ima Srba, Crnogoraca, albanaca, Roma i pripadnika policije, istakavsi da od njihovog oslobadjanja ne postoji prioritetniji i humanitarniji zadatak, navosi se u saopstenju srpske policiije.

D.P.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /