cetvrtak, 2. jul 1998.

ISTEKAO ROK ZA ZAHTEVE SKUPA KOD GRACANICE

Predsednici SRJ i Srbije jos cute

Beograd, Beta. - Ucesnici “narodnog zbora" Srba sa Kosova i Metohije dali su rok predsednicima SRJ i Srbije Slobodanu Milosevicu i Milanu Milutinovicu do 1. jula da preko drzavnih medija saopste stavove o resenju krize na Kosovu i Metohiji. Na skupu, odrzanom pre tri dana u porti manastira Gracanica na Kosovu, najavljen je “masovan" odlazak Srba sa Kosova u Beograd, ukoliko se predsednici SRJ i Srbije do srede ne obrate javnosti povodom stanja na Kosovu.

Ucesnici skupa kod Gracanice zatrazili su od drzavnih organa Srbije i SRJ da hitno pronadju politicka “i sva druga sredstva za zaustavljanje stradanja naroda, uspostave kontakt sa medjunarodnom zajednicom i najhitnije otvore proces pravednog i demokratskog resavanja opasne kosovsko-metohijske krize". Od jugoslovenskog predsednika Slobodana Milosevica zatrazeno je da “odmah prestane da se bavi Kosovom i Metohijom i da sve aktivnosti po tom pitanju usmeri prema drzavnim institucijama Srbije, demokratskim snagama u Srbiji i Srbima sa Kosova i Metohije", kao i da funkciju predsednika SRJ obavlja u granicama Ustava SRJ.

Ucesnici skupa kod Gracanice zatrazili su od medjunarodne zajednice da osudi albanski terorizam i da pomogne drzavnim organima Srbije da sprece teroristicko delovanje, kao i da onemoguci dalje naoruzavanje kosovskih Albanaca.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /