cetvrtak, 2. jul 1998.

SPO O UKLJUCIVANJU OVK U POLITICKI PROCES

Opasan presedan sa nesagledivim posledicama

Beograd, Beta. - Srpski pokret obnove saopstio je juce da bi SRJ trebalo “hitno i energicno" da zatrazi da Evropska unija i UN osude sve politicke i druge kontakte predstavnika medjunarodne zajednice sa albanskim teroristima koji sebe nazivaju Oslobodilackom vojskom Kosova (OVK). “Uvlacenje terorista i placenika u politicki proces, opasan je presedan sa nesagledivim posledicama, jer direktno ugrozava stabilnost mnogih drzava i regiona", navodi se u saopstenju SPO.

Stav da sa teroristima na Kosmetu treba razgovarati , “jer su, kako se kaze, 'realnost na terenu' otvara prostor IRI, baskijskim i korzikanskim separatistima, alzirskim i egipatskim fundamentalistima, secesionistima u Teksasu i mnogim drugim i slicnim oruzanim grupama van zakona da postanu legitimni politicki cinioci u svojim zemljama, ali i na medjunarodnoj sceni, ocenio je SPO. “I IRA i ETA su 'realnost na terenu' i to znatno duze od tzv. OVK a ipak nisu politicki partneri Spanije i Velike Britanije, vec su s razlogom na policijskim poternicama", navodio se u saopstenju.

Borba protiv terorizma je obaveza svake drzave, a pokusaji legalizovanja terorista su grubo gazenje osnovnih pravnih, politickih i moralnih normi na kojima pociva savremeni svet sto vazi za sve zemlje “pa to mora da vazi i za Srbiju", navodi se u saopstenju SPO.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /