petak, 3. jul 1998.

UOCI NAJAVLJENOG PROTESTA U NOVOM PAZARU NA GODISNJICU UVODJENJA PRINUDNE UPRAVE

Strah od prenosenja sukoba sa Kosova

Sirenje sukoba na Kosovu, ali i najava mirnih protesta u Novom Pazaru 10. jula, na godisnjicu uvodjenja prinudne uprave u Skupstinu opstine, stvorio je strah i medju Srbima i medju Muslimanima, sto je ocena i gotovo svih sandzackih politickih stranaka, bilo je da je rec o nacionalnim, ili partijama bliskim rezimu.

U svom poslednjem broju, “Sandzacke novine" su stampale proglas koalicji politickih stranaka “Lista za Sandzak dr Sulejman Ugljanin" o organizovanju i izlasku na proteste u Novom pazaru. Proglas je potpisao “Sef koalicije dr Sulejman Ugljanin, Savezni poslanik u Skupstini SRJ". Inace, zastitni znak i geslo ovih novina je vec godinu dana, od uvodjenja prinudne uprave u SO Novi Pazar, zuta traka preko prve strane lista sa natpisom “Za demokratiju, protiv diktature"!

Zbog svega toga tvrdnja Rasima Ljajica, lidera koalicije “Sandzak", “da je uvodjenje privremenih mera u SO Novi Pazar tamna mrlja u savremenoj politickoj praksi na ovim prostorima, ali protesti u ovom trenutku vise ce koristiti rezimu i nece postici svoj efekat", u Sandzaku, izgleda, ima najvise pristalica. U vremenu prezivljavanja i straha od prenosenja sukoba sa Kosova na Sandzak, ni sandzacke Srbe ni Muslimane politika odavno ne interesuje i svi je se - klone!

D. Bjelopoljac

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /