petak, 3. jul 1998.

POVODI: MINISTAR MILAN BEKO PODNEO OSTAVKU PO DIREKTIVI SPS

Radikalima jos jedno ministarsko mesto?

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije Milan Beko podneo je ostavku na tu funkciju zbog, kako je izjavio, imenovanja za predsednika Upravnog odbora kragujevacke “Zastave". Medjutim, kako “Nasa Borba" nezvanicno saznaje u krugovima levice, Beku je iz vrha SPS sugerisano da ide iz vlade.

Beko je, kaze nas izvor dosao u sukob sa Vojislavom Seseljom cime je “otvorio put za svoju smenu". To ministarsko mesto trebalo bi da bude ustupljeno radikalima, kaze nas sagovornik. Ovo i slicna “sitna" ustupanja, vladajuca koalicija cini radikalima, a zauzvrat racunaju na “apsolutnu slobodu u ingerencijama u odlucivanju o Kosovu".

Ukoliko, radikali dr Seselja budu pretendovali da budu “pitani o sudbini Kosmeta", mogu racunati na rekonstrukciju vlade, iz koje ce biti istisnuti. Medjutim, sve to treba ocekivati pocetkom jeseni, kaze nas izvor. Jugoslovenska levica, za sada ne pretenduje na Bekovo mesto, jer je primat dala borbi sa SPS za prevlast u medijima. Bitka se vodi oko Tanjuga i Radio Jugoslavije, a zapravo glavno zariste predstavlja bitka za dominaciju nad Radio televizijom Srbije, tvrdi nas izvor.

N. P.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /