petak, 3. jul 1998.

VOJISLAV SESELJE, PREDSEDNIK SRS I POTPREDSEDNIK VLADE SRBIJE

Nije bilo dostampavanja novca

Vlada ima garanciju guvernera NBJ da stampanja novca nije bilo, a vlast ni ubuduce nema nameru da to cini

Beograd. - Vlada Srbije uspesno cuva kurs dinara - izjavio je Vojislav Seselj, predsednik Srpske radikalne stranke i potpredsednik Vlade Srbije na jucerasnjoj konferenciji za novinare i dodao da “neposredno pred nama" nece biti povecanja cene benzina, kao i da u narednih mesec dana elektricna energija sigurno nece poskupeti.

- Proteklih dana kurs marke na crnom deviznom trzistu je povecan iz psiholoskih razloga, jer je zuta stampa pisala da ce benzin poskupeti, da je bilo dostampavanja novca i priliva dinara iz Republike Srpske - rekao je Seselj isticuci da nista od navedenog nije tacno. Prema njegovim recima, Vlada ima garanciju guvernera NBJ da stampanja novca nije bilo, a vlast ni ubuduce nema nameru da to cini. Govoreci o ucinku stodnevnog rada Vlade Srbije, Seselj je rekao da su postignuti solidni rezultati, iako je Vlada radila “u najtezim okolnostima, pod pretnjom vojnom agresijom najveceg pakta u istoriji covecanstva". U dostignuca aktuelne vlade on je ubrojao obaranje doprinosa na plate sa 124 na 98 procenta i skidanje velikog broja proizvoda sa liste robe sa zasticenom cenom, cime je, kako je naglasio, privreda rasterecena. Seselj je najavio i skoro donosenje nove uredbe iz te oblasti i kao narocito pozitivan istakao stav vlade da uprkos devalvaciji dinara, nije bilo rebalansa budzeta.

- Vlada je skresala sve vidove budzetske potrosnje, tako da ni jedan stan ni sluzbeni auto nije kupljen - istakao je Seselj.

Potpredsednik Vlade je najavio redovnu isplatu penzija od ponedeljka i dodao da su sprovedene znacajne reforme u kulturi, zdravstvu (zabrana istovremenog rada u drustvenog i privatnom sektoru) i prosveti. “ponosni smo na Zakon o Univerzitetu, koji predstavlja sredstvo za sredjivanje stanja na univerzitetima u Srbiji" istakao je Seselj.

Prema njegovim recima, privatizacija je privremeno zaustavljena zbog pretnji sankcijama, koje odvlace strane investitore, a trenutno se razmislja o znacajnim izmenama u zakona o svojinskoj transformaciji. Zakon o lokalnoj samoupravi je skoro gotov, a u pripremi je i zakon o informisanju, istakao je on.

Ipak, kao najvazniji uspeh, Seselj je naveo “efikasnu odbranu Kosova i Metohije", dodajuci da “dok je Kosovo i Metohija u Srbiji, potrajace i Vlada nacionalnog jedinstva".

Prema njegovim recima, nema razloga da se parlamenti sastaju zbog stanja na Kosovu, jer su svoj deo posla odradili raspisivanjem referenduma, na kome je narod rekao svoje misljenje.

V. D.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /