petak, 3. jul 1998.

DEMOKRATSKA STRANKA

Vlada ne zasluzuje narednih 100 dana

Eskalacija nezadovosljstva u septembru, kaze Zoran Djindjic

Beograd. - Zoran Djindjic, predsednik Demokratske stranke izjavio je na jucerasnjoj konferenciji za novinare da ocekuje “od septembra velika kretanja u Srbiji cija ce centralna tema biti nezadovoljstvo gradjana licnim polozajem i podelom ono malo preostalog nacionalnog bogatstva".

- To ce pokazati da u Srbiji ima opozicije. Mi pravimo politicku strukturu koja ce biti portparol tog nezadovoljstva, rekao je Djindjic, odgovarajuci na novinarsko pitanje ima li opozicije u Srbiji. Dodao je da je opozicija “ojacala od kada su kukavicija jaja (Vuk Draskovic i Vojislav Seselj) presli u gnezdo Slobodana Milosevica".

Djindjic je ostro kritikovao Vladu Srbije i ocenio da “ne postoji vlada na svetu koja bi u prvih 100 dana imala losije rezultate od sadasnje srpske vlade". “Takva vlada ne zasluzuje da joj se pruzi narednih 100 dana, i da ima minimum casti i dostojanstva, povukla bi se, priznala bi da nijedno izborno obecanje nije ostvarila i da je stanje u zemlji mnogo gore nego pre".

Demokratska stranka ce, kako je najavio Djindjic, odrzati lanac tribina po Srbiji na kojima ce gradjanima objasnjavati sta je Vlada Srbije mogla uciniti za sto dana vladavine. Na istu temu, DS je pripremila letak i plakat.

Miodrag Perisic, potpredsednik DS je govoreci o ucincima Vlade na spoljnjem planu, izjavio da su Srbi izgubili medijski rat “jer ih u svetu zastupa kompromitovani rezim". Kmentarisuci postavljanje novog rektora i dekana, Slobodan Vuksanovic, potpredsednik DS je upozorio da se ponovo uvodi kategorija “poslusne inteligencije ida se na Univerzitet dovode stari provereni komunisticki kadrovi".

I. K.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /