subota, 4. jul 1998.

KOMANDA POMORSKIH SNAGA ZAPADNE ALIJANSE

Brodovi NATO stizu u Drac

Napulj, Beta-AFP. - Komanda pomorskih snaga NATO u Napulju je saopstila juce da ce cetiri broda Alijanse u Mediteranu, prvi put uploviti u teritorijalne vode Albanije 8. jula. Prisustvo brodova NATO u albanskoj luci je deo “napora NATO u promovisanju bezbednosti i stabilnosti u tom regionu", i trebalo bi da omoguci Alijansi “da se upozna (sa situacijom), ali i da bude vidjena u toj vaznoj luci smestenoj na ulasku u Jadransko more", saopsteno je iz napuljske komande.

Vrhovni komandant NATO za Evropu americki general Vesli Klark doci ce u posetu posadi tih brodova, koji ce od 8. do 10. jula biti stacionirana u albanskoj luci Drac. Uplovljavanje brodova NATO u Drac odobreno je 28. maja na ministarskom sastanku NATO u okviru donetih odluka za jacanje i kompletiranje aktivnosti Partnerstva za mir u Albaniji i Makedoniji.

Pomenuti brodovi predstavljaju deo snaga za hitno reagovanje NATO, a cetiri broda koja ce uploviti u Drac pripadaju Spaniji, Grckoj, Italiji i Turskoj. Ostali brodovi iz sastava tih snaga koji pripadaju Nemackoj, SAD, Holandiji i Velikoj Britaniji, u isto vreme ce biti u italijanskoj luci Bari.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /