subota, 4. jul 1998.

BIG BAND" RTS NA “LUCKY STRIKE SUMMERTIME JAZZ FESTIVALU"

Koncert za jubilej

Trece veceri “Luckdz Strike Summertime Festivala", u velikoj sali Centra “Sava" nastupio je “Big Band" - dzez orkestar RTS-a, sa gostima.

U prvom delu koncerta, kojim se, inace, obelezava i 50 godina postojanja ovog orkestra, nastupio je multiinstrumentalista Dzerom Ricardson, poznat i po saradnji sa Kvinsijem DZonsom, orkestrom DZimija Lansforda i grupom “Kaunti Bejzi". Na svom drugom nastupu u Beogradu (prvi put je posetio Beograd jos davne 1959. godine) Dzerom Ricardson je pokazao svoje umece kroz kompozicije koje se svrstavaju u dzez standarde, kao sto su - “All The Things You Are", “A Child is Born", “Mdz Life Is A Carneval", “Blues For E" itd.

U drugom delu koncerta nastupili su Les Mekken i Kit Anderson (obojica iz SAD) u pratnji ritam sekcije “Big Banda". Oni su uneli jedan zivlji i angazovaniji duh, sto je izuzetno mali broj posetilaca u Centru “Sava" (nazalost) sa odusevljenjem prihvatio.

Treba jos napomenuti da je “Big Bandom" u prvom delu koncerta dirigovao Stjepko Gut, a da je realizaciju koncerta pored Koncertne direkcije Centra “Sava" , koja je glavni organizator, pomogla i produkcija Radio Beograda.

B. T.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /