subota, 4. jul 1998.

KLINTON POZVAO NA OBUSTAVU SUKOBA I PREGOVORE

Na Beogradu je glavna odgovornost

Hong Kong, Beta-AFP, AP. - Americki predsednik Bil Klinton rekao je juce da glavna odgovornost za nastavak sukoba na Kosovu lezi na vladi jugoslovenskog predsednika Slobodana Milosevica, ali i da su "ostale strane" zatajile u pregovorima.

Na konferenciji za novinare u Hong Kongu, gde boravi u okviru posete Kini, Klinton je ponovio da i dalje pruza podrsku, kao i americki saveznici, nastavku vojnih priprema NATO, i podsetio je da je Alijansa objavila "jasno i nedvosmisleno" da se ne iskljucuje nijedna opcija.

"Na Beogradu je glavna odgovornost" za situaciju na Kosovu, precizirao je Klinton ali i dodao, ne navodeci na koga tacno misli, da su se "drugi" uzdrzavali od pregovora kada su "imali uspesan dan ili sedmicu na vojnom planu". "Sukob se nastavlja. Obe strane su umesane. Postoje neke nejasnoce oko toga ko jeste a ko nije voljan da pregovara. Radimo na tome sto bolje mozemo", rekao je Klinton. Americki predsednik je ponovo istakao da je jedini nacin za resenje krize na Kosovu, za sve strane, da se sastanu i pregovaraju.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /