ponedeljak, 6. jul 1998.

POTPREDSEDNIK VLADE SRBIJE VOJISLAV SESELJ

Holbrukova misija nije dobrodosla

Pristina, Beta - Potpredsednik vlade Srbije o vodja radikala Vojislav Seselj izjavio je juce da "nije dobrodosla" misija americkog izaslanika Ricarda Holbruka za resavanje kosovske krize. Seselj je na konferenciji za novinare u Pristini, na kraju dvodnevnog obilaska Kosova i Metohije, kazao da se spoljna politika vodi na saveznom nivou, na kome je njegova Srpska radikalna stranka (SRS) jos opoziciona partija. "Posle susreta sa albanskim teroristima, Holbruk je nepozeljan, ali su savezni organi prilicno tolerantni", rekao je Seselj, naglasivsi da je to njegov licni stav.

On je istakao da sa Hobrukom ne bi razgovarao i dodao da u vladi, u kojoj su radikali u koaliciji sa socijalistima i JUL-om, "postoje izvesne razlike o tome". "Licno se nikada ne bih sastao s njim (Holbrukom), nakon sto se na nasoj teritoriji sastao sa albanskim teroristima", kazao je Seselj. Za posmatracku diplomatsku misiju na Kosovu, potpredsednik vlade Srbije rekao je da je prema njoj "indiferentan i da ga (ona) ne interesuje", i dodao da "u Srbiji nema zabranjenih zona". Seselj je odbacio mogucnost da se neko od predstavnika vlade sastane i razgovara sa predstavnicima ilegalne Oslobodilacke vojske Kosova (OVK) i ocenio da "samo lud covek misli da se sa teroristima moze pregovarati".

Prema njegovim recima, niko sa strane ne moze da resi kosovski problem i da kosovski Albanci ne treba da "pod noge bacaju" predloge Vlade Srbije "zarad praznih obecanja Zapada". Seselj je dodao da bi jedna od varijanti mogla da bude i ponuda amnestije svim naoruzanim kosovskim Albancima, koji, kako je rekao, "nisu ucestovali u zlocinima". Policija, po njegovim recima, nije do sada "razbila te teroristicke grupe", jer je suzdrzana i ne upotrebbljava sve ono s cime raspolaze.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /