ponedeljak, 6. jul 1998.

UMRETI U BEOGRADU

Sedmi put

Goran Vukovic

12.12.1994

Sest puta je Goran Vukovic bio pametniji od svojih ubica. I kada su ga gadjali “zoljom", i kada su mu podmetali eksplozivne naprave pod kola, i kada su na njega direktno pucali. Sedmi put mu je opala paznja, seo je u svoj luksuznu BMV na uglu ulica Svetozara Markovica i Srpskih vladara, okrenuo kljuc i umro. Do sada nepoznati ubica sasuo je kroz sofersajbnu citav sarzer iz “heklera" na Vukovica i njegovog prijatelja Duska Malovica, specijalca Republike Srpske usmrtivsi ih na mestu.

Rafal u Vukovica te decembarske noci 1994. godine, bio je finalizacija pomora mladica iz tzv. vozdovackog ganga, koji su, pocev od Branislava Matica Belog, preko Kneleta, ginuli sve cesce i sve misterioznije. Goran Vukovic je bio poznat po ubistvu LJubomira Magasa - LJube Zemunca ispred Zemaljskog suda u Frankfurtu i posle odlezane kazne vratio se u Beograd.

Pojedini prijatelji LJube Zemunca kleli su se godinama da ce ga osvetiti mada je od Magaseve smrti do Vukovicevog ubistva proslo osam godina. Ako se verzija o osveti za LJubu Zemunca odbaci, ostaje ono sto je i sam Vukovic sa svojim prijateljima pricao - da ih policija non-stop progoni. Za tu tvrdnju imali su i argumente - na Vukovica su jedanput ispred kluba “Luv" pucala dva policajca Saveznog SUP-a, cekajuci ga u zasedi. Nekoliko meseci pre ubistva policija je Vozdovcane “sve djuture" pohapsila i odvela ih u SUP Beograda. Ako se i teorija o policijskoj zaveri odbaci, ostaje sumnja da je Vukovic sa svojim momcima vec prethodno dosao u zavadu sa pojedinim beogradskim kriminalcima mladje generacije pa da je “rafalna" poruka stigla od njih. Zna se pouzdano da su njegovu glavu htela minumum dva beogradska kriminalca.

Uostalom, komentar jednog od njegovih prijatelja na sahrani bio je vise nego recit: “Cudno bi bilo da je umro od srcanog udara". Jos od trenutka kada je ubio Magasa, Vukovic je znao da mu je rok trajanja ogranicen. Pricalo se da je Magasa ubio po nalogu Drzavne bezbednosti, a kasnije je, poput njegovih pajtasa postao blizak opozicionim strankama. Pogresio je, mozda, stranu na politickoj sceni, mozda je “udario" na “jaceg", sve u svemu - istraga ce utvrditi sta ga je preselilo na Topcidersko groblje. A istraga je, kazu, u toku.

D. P.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /