ponedeljak, 6. jul 1998.

FILIP VUJANOVIC OBAVIO PRVI KRUG RAZGOVORA O SASTAVU VLADE CRNE GORE

Kilibarda i Rakcevic potpredsednici nove Vlade

Podgorica. - Mandatar za sastav nove Crnogorske vlade Filip Vujanovic obavio je u petak prve razgovore sa liderima partije pobjednicke koalicije “Da zivimo bolje - Milo Djukanovic" - Milicom Pejanovic Djurisic (DPS), Novakom Kilibardom (Narodna stranka) i Zarkom Rakcevicem (Socijaldemokratska partija Crne Gore).

Kako je saopsteno, u konsultacijama, koje su vodjene pojedinacno, naglasena je “potreba da u novoj Vladi budu kompetentni i profesionalni clanovi, koji ce svojim znanjem i autoritetom obezbijediti realizaciju programa pobjednicke koalicije". U saopstenju se ne govori o tome kako koalicioni partneri vide sastav nove Vlade i koji resori ih posebno interesuju. “Nasa Borba" nezvanicno saznaje da je mandatar potpredsjednicka mjesta ponudio liderima Narodne stranke i SDP-a Novaku Kilibardi i Zarku Rakcevicu i da su oni na to odgovorili potvrdno.

U izjavi podgorickoj “Pobjedi" Rakcevic je rekao da njegovoj stranci pripada nesto oko “13 odsto dionica u novoj Vladi". On je naglasio da pri sastavu nove Vlade “treba voditi racuna o objektivno razlicitoj politickoj tezini i odgovornosti pojedinih resora". “Ocekujemo da SDP-u, pripadne jedno potpredsjednicko i tri ministarska mjesta" - rekao je Rakcevic, isticuci neophodno vaznom potrebu visestranacke kontrole ministarstava spoljnih i unutrasnjih poslova, te finansija.

B. I. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /