ponedeljak, 6. jul 1998.

Smena na vrhu RDSV

ISAKOV PREDSEDNIK REFORMISTA

Novi Sad.- Savezni poslanik i premijer vojvodjanske “vlade u senci" Miodrag Isakov izabran je za novog predsednika Reformske demokratske stranke Vojvodine (RDSV). Do smene na vrhu RDSV je doslo na godisnjoj skupstini stranke u subotu u Novom Sadu posle povlacenja sa te funkcije dosadasnjeg predsednika Ratka Filipovica.

Filipovic je svoje povlacenje objasnio “profesionalnim obavezama" koje mu “ne dozvoljavaju da se angazuje kao lider stranke u meri u kojoj je to sada potrebno". Filipovic je izabran na manje “isturenu" funkciju predsednika Skupstine RDSV na kojoj je dosad bio Isakov.

Delegati iz Subotice su osporili kandidaturu Isakova ali je on na tajnom glasanju izabran ubedljivom vecinom. Suboticani su takodje izneli i citav niz zamerki na rad rukovodstva RDSV u Novom Sadu. Oni su optuzili vrh stranke za “potcenjivacki" odnos prema lokalnom rukovodstvu u Subotici i greske zbog kojih je, po njihovom misljenju, propustena prilika da se postigne veci uspeh na poslednjim parlamentarnim izborima u Srbiji. Medju ozbiljnim zamerkama liderima reformista je navedena i odluka da se ne prihvati ponuda Saveza vojvodjanskih Madjara o zajednickom nastupu na tim izborima.

Bivsi republicki poslanik RDSV Petar Petrovic je postavio pitanje zasto je na proslim predsednickim izborima u Srbiji stranka dala podrsku lideru SPO Vuku Draskovicu i zasto se nije odredila prema sadasnjoj ociglednoj saradnji Drskovica sa rezimom. Petrovic se zalozio za povlacenje reformista iz gradske uprave u Novom Sadu jer je gradjani dozivljavaju kao korumpiranu i rdjavu. On je ocenio da reformistima nije mesto ni u drustvu “Liste za Novi Sad" s obzirom da nju cine i nacionalisticki nastrojene stranke koje su odgovorne za izbijanje rata na prostorima bivse Jugoslavije.

J. Briza

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /