cetvrtak, 9. jul 1998.

DANAS POCINJE MEDJUNARODNI MITING “TROFEJ BECEJ 98"

Svetska elita kraj Tise

Beograd.- Najbolji jugoslovenski vaterpolo klub Becej, osvajac obe titule u ovogodisnjoj sezoni, od danas je domacin izuzetno jakog medjunarodnog turnira, koji ce trajati do nedelje 12. jula. Organizatori su uspeli da obezbede ucesce pet najkvalitetnijih reprezentacija na svetu, pa ce se tako narednih dana na otvorenom bazenu SRC “Mladost" za trofej “Becej 98" boriti selekcije Jugoslavije, Australije, SAD, Rusije i Madjarske - od timova koji spadaju u vrh piramide svetskog vaterpola nedostaju samo Spanci.

- Ovo su zaista vodece ekipe u svetu, tako da na nasem bazenu sigurno mozemo ocekivati kvalitetne utakmice, u kojima svi ljubitelji vaterpola zaista mogu maksimalno da uzivaju, a kako bi posecenost bila sto veca, ulaz na tribine bazena bice slobodan - kaze Sandor Reperger, sportski direktor VK Becej. Vec su stigli svi ucesnici turnira, osim Madjara koji dolaze sutra (danas su slobodni), po dve ekipe ce biti smestene u Novom Beceju i Beceju, dok ce nasa reprezentacija ici u svoju staru bazu hotel “Fantast".

U poslednjem momentu otkazala je reprezentacija Rumunije, tako da ce se turnir u Beceju igrati po sistemu svako sa svakim, s tim da ce uvek po jedna selekcija biti slobodna. Za pobednika turnira “Becej 98" obezbedjen je trofej, a nagrade su predvidjene za fer-plej, kao i za najboljeg strelca, igraca i golmana turnira.

Od jugoslovenskih sudija u Beceju ce suditi internacionalac Miroslav Radjenovic, a dolaze i arbitri iz SAD, Francuske, Australije i Slovacke.

Jugoslovenska reprezentacije je za ovaj turnir prosirena za nova tri imena: u sastavu “plavih" selektor Nikola Stamenic pozvao je Pekovica iz Crvene zvezde, Janovica iz Herceg Novog i Sora iz Partizana. U timu nema Dusana Popovica, kao ni Zeljka Vicevica i Petra Trbojevica, koji imaju obaveze prema svojim klubovima u Italiji, odnosno Grckoj. Na pitanje da li je nas tim favorit na ovom turniru, selektor Stamenic je rekao:

- Mi cemo ulaziti u svaku utakmicu sa namerom da krajnji rezultat bude povoljan za nas, ali prvenstveni cilj nam je da uigramo ekipu, a da ovaj sastav iskoristi priliku da upozna nove igrace. Mi, kao i ostali, necemo biti u kompletnom sastavu i sve reprezentacije ce na ovom turniru imati isti cilj - da se ekipe uigraju, da se dorade i usavrse neke stvari.

S. P.

Na startu - Jugoslavija

Svecano otvaranje turnira “Trofej Becej 98" predvidjeno je danas u 18 casova, dok ce prvi mec odigrati reprezentacije Jugoslavije i Australije (18,30) uz direktan TV prenos. Drugi mec u 19,45 casova, igraju Rusija i SAD.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /